Nouă copii cu malformaţii ale inimii au fost operaţi pro bono la Spitalul Sanador de echipe de medici din România şi Germania. O operaţie ar costa 10.000 euro

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 12 mai 2023 34 afişări

Nouă copii cu malformaţii ale inimii au fost operaţi pro bono la Spitalul Sanador de echipe de medici din România şi Germania. O operaţie ar costa 10.000 euro

Spitalul Sanador din Bucureşti a adunat două echipe de medici de chirurgie cardiovasculară, una proprie, condusă de medicul Victor Costache (fost ministru al Sănătăţii) şi o echipă din Germania, pentru a opera pro bono nouă copii cu malformaţii ale inimii în cadrul programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică dezvoltat de Sanador la finalul lui 2022.

În medie, această operaţie ar costa 10.000 de euro. Anual, 1.000 de copii „sunt pierduţi” din cauza malformaţiilor congenitale la inimă, din datele reprezentanţilor Sanador.

Pentru realizarea operaţiilor s-au implicat şi Fundaţia Polisano, Fundaţia Kinderherzen, iar sprijinul financiar a venit de la compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

„Am lansat programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Sanador deoarece suntem conştienţi că acest domeniu este, din păcate, unul deficitar în România şi copiii cu malformaţii cardiace congenitale au nevoie de tratamente performante la ei acasă, pentru a se bucura de o dezvoltare normală şi de o viaţă împlinită. Vă asigur că vom continua programul de salvare a inimilor celor mici şi ne dorim să permanentizăm aceste intervenţii salvatoare la Sanador, pentru a le oferi şi micuţilor cu malformaţii cardiace congenitale tratamente performante şi salvatoare de viaţă”, a spus Doris Andronescu, directorul general al Sanador.

Copiii operaţi au vârste între trei luni şi 17 ani, iar malformaţiile de care sufereau le puneau în pericol dezvoltarea şi viaţa. Lipsa medicilor cu specializarea în chirurgie cardiovasculară pediatrică este principala problemă din sistemul românesc de sănătate care împiedică dezvoltarea acestei zone în România.

„Este important să facem aceste intervenţii în România deoarece suntem o ţară membră a Uniunii Europene, care trebuie să ofere cetăţenilor, locuitorilor, copiilor, aceleaşi condiţii de viaţă şi aceeaşi şansă la viaţă pe care le oferă şi celelalte ţări din Uniunea Europeană copiilor lor. Nu se poate ca medicina, sectorul sanitar să rămână în urmă şi să ne neglijăm cele mai fragile categorii de populaţie. Nu putem lăsa aceşti copii să fie neîngrijiţi”, a spus Victor Costache, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Sanador.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
inima,
medici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.