Tesla sparge toate recordurile: Gigantul auto a raportat un profit de 3,3 mld. dolari pe T1 2022, depăşind toate aşteptările. Acţiunile se apreciază cu peste 5,5% în premarket
Tesla a raportat venituri de 18,6 mld. dolari pe primul trimestru din 2022, cu profit de 3,3 mld. dolari, depăşind aşteptările analiştilor.
Veniturile din sectorul auto au ajuns la 16,86 miliarde de dolari, în creştere cu 87% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Marjele brute din sectorul auto au sărit la un nivel record de 32,9%, Tesla raportând un profit brut de 5,54 miliarde de dolari pe segmentul său principal. Creditele de reglementare au reprezentat 679 de milioane de dolari din veniturile din sectorul auto pentru acest trimestru.
Creşterea veniturilor a fost determinată în parte de o creştere a numărului de maşini livrate de Tesla şi de o creştere a preţurilor medii de vânzare, a precizat compania în raportul pentru acţionari.
La începutul acestei luni, Tesla a raportat livrări de vehicule de 310.048 pentru primul trimestru, cea mai apropiată aproximare a vânzărilor dezvăluită de companie. Vehiculele Model 3 şi Model Y au reprezentat 95%, sau 295.324, din livrări în perioada care s-a încheiat la 31 martie 2022.
În cadrul teleconferinţei privind câştigurile companiei, directorul financiar Zachary Kirkhorn şi CEO-ul Elon Musk au declarat că Tesla rămâne încrezătoare că poate creşte cu cel puţin 50% faţă de cifrele din 2021. Cu toate acestea, directorii au menţionat că firma a pierdut aproximativ o lună de "volum de construcţie" în Shanghai din cauza închiderilor legate de Covid.
"Producţia este reluată la niveluri limitate şi lucrăm pentru a reveni la producţia completă cât mai repede posibil", a declarat Kirkhorn.
În ciuda acestei încetiniri, Musk a spus: "Pare probabil că vom putea produce un milion şi jumătate de maşini în acest an". El a avertizat că clienţii care comandă acum se confruntă cu o listă de aşteptare lungă, iar unele dintre comenzile lor nu vor ajunge până anul viitor.
Musk a recunoscut, de asemenea, că progresele în materie de conducere autonomă durează mai mult decât a anticipat.
"În ceea ce priveşte conducerea autonomă completă, dintre toate dezvoltările tehnologice în care am fost implicat, nu am văzut niciodată mai multe tipuri de zori false, în care se pare că vom reuşi, dar nu reuşim." El a încurajat oamenii să se alăture programului FSD Beta al Tesla, care presupune ca proprietarii de Tesla să cumpere sau să se aboneze mai întâi la pachetul premium de asistenţă a şoferului FSD al Tesla, apoi să obţină un scor ridicat de siguranţă a şoferului. (FSD, care costă 12.000 de dolari în avans sau 199 de dolari pe lună, nu face ca vehiculele Tesla să fie complet autonome).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro