Istoria marilor crahuri bursiere
Un crah este o cadere rapida a bursei sau a pietei financiare; in general se vorbeste de un crah in momentul in care piata cade cu mai mult de 20% in cateva zile.
1882: Crahul Union Générale. Falimentul bancii catolice franceze a antrenat prabusirea burselor din Lyon si Paris, iar Franta este aruncata intr-o criza economica puternica.
1907 - Panica din 1907 a facut ca New York Stock Exchange sa cada cu mai mult de 50% de la valorile atinse cu un an inainte. Un numar de falimente au determinat o scadere a increderii investitorilor, care au inceput sa isi retraga banii. JP Morgan a ramas in istorie pentru implicarea sa in criza, sustinand din banii sai sistemul bancar.
1929: Crah pe Wall Street. Joi, 24 octombrie, Dow Jones pierde mai mult de 22% la inceperea sedintei, dar se redreseaza si inchide cu o scadere de 2,1%. Pe 28 octombrie cade din nou cu 13% si cu 12% in Martea Neagra. Criza care a urmat este cunoscuta drept Marea Depresie.
1973 - 1974. Caderea bursiera dintre ianuarie 1973 si decembrie 1974 a afectat cea mai mare parte a pietelor din intreaga lume. A fost cauzata de renuntarea la sistemul Bretton Woods si a fost agravata de criza petroliera din octombrie 1973.
CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE ->>>>>>>>>>>>>>>>
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro