Comisia Europeană a pus tunurile pe Apple: „Am găsit o serie de probleme la Apple pe care le considerăm foarte serioase. Am fost surprinsă să descoper că Apple nu respectă legea”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 18 iunie 2024 34 afişări

Comisia Europeană a pus tunurile pe Apple: „Am găsit o serie de probleme la Apple pe care le considerăm foarte serioase. Am fost surprinsă să descoper că Apple nu respectă legea”

Apple are o serie de probleme „foarte serioase” cu privire la regulile din domeniul Big Tech aplicabile în UE, a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru competiţie.

În luna martie Comisia Europeană a deschis o anchetă împotriva Apple, Alphabet, Google şi Meta cu privire la respectarea de către acestea a Digital Markets Act (DMA), o nouă lege din domeniul tehnologiei, scrie CNBC.

Pe parcursul investigaţiei au fost găsite probleme la Apple, gigantul american fiind acuzat că nu le permite utilizatorilor să acceseze alternative mai ieftine în privinţa aplicaţiilor, dar şi că utilizatorii nu pot folosi alt sistem de plată a abonamentelor cu excepţia celui pus la dispoziţie de App Store.

„Am găsit o serie de probleme la Apple pe care le considerăm foarte serioase. Am fost surprinsă să descoper că Apple nu respectă legea”, a arătat Margrethe Vestager.

Aceasta a mai explicat că raportul final privind ancheta va fi făcut public „în curând”.

Dacă se dovedeşte că Apple a încălcat dispoziţiile DMA, compania riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Comisia Europeana,
Apple,
reguli,
DMA

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.