Cum a ajuns un român de 31 de ani să conducă una dintre cele mai mari platforme de investiţii din Marea Britanie, ai cărei clienţi au venituri ce depăşesc 1 mld. de lire sterline
Condusă de românul Adrian Enache, Angels Den Funding este o platformă de investiţii din Marea Britanie, care conectează aproape 20.000 investitori cu startup-uri care au un MVP (minimum viable product) şi pot demonstra tracţiune în nişa în care şi-au dezvoltat business-ul, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii platformei.
Folosind Artificial Intelligence combinat cu experienţa a echipei, Angels Den Funding se asigură că procesul de selecţie a start-up-urilor este îmbunătăţit constant. Misiunea companiei este să se asigure că investitorii au acces la startup-uri care îndeplinesc cele mai înalte standarde.
Cele mai mari 20 de companii finanţate de Angels Den Funding (sub 10% din cele finanţate) au depăşit borna de 1 miliard de lire cumulativ, în contextul în care evaluarea medie iniţială, când au fost ajutate să strângă finanţare, era de 5 milioane de lire/companie, spun reprezentanţii platformei.
Potrivit interviurilor acordate anterior Business MAGAZIN, Adrian Enache este absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti şi deţine şi un master în inginerie software. El spune despre parcursul său profesional că a început de la zero şi „am parcurs departamente tehnice (de la Q&A la IT hardware şi basic software development) către jurnalism sportiv (pentru scurt timp, dar o experienţă plăcută) şi ulterior am mers către marketing şi business.
Am avut şansa să învăţ şi să aplic în Machteam Soft (parte a NCH), METRO (e-commerce şi bazele omnichannel), Inotec (parte a Zitec), să conduc activităţile de digital media şi performance în cadrul unor agenţii precum Hyperactive (parte a Lowe & Partners) / Infinit sau să conduc departamentul de digital al Philip Morris.”
Cel mai dificil moment din carieră spune că a fost acela în care a decis să închidă prima companie înfiinţată de el, „chiar dacă era într-o situaţie foarte bună. Al doilea cel mai dificil moment a fost trecerea de la management pe o echipă construită de la zero de mine la general management şi leadership în domeniul financiar, conducând echipe în patru ţări diferite şi peste şase naţionalităţi”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro