Cum să câştigi 5 milioane de dolari lucrând 12 ore pe săptămână
Principiile actuale ale societăţii sunt orientate spre hiperproductivitate şi cantităţi uriaşe de sarcini: mulţi dintre CEO se trezesc în zorii zilei şi muncesc 16 ore zilnic, iar dacă ar găsi o modalitate prin care să funcţioneze cu doar două ore de somn zilnic, ar face acest lucru.
Tânărul Stephan Aarstol din Statele Unite ale Americii arată totuşi că succesul se poate atinge lucrând mai puţin: a reuşit să construiască astfel o a doua afacere care i-a adus venituri de cinci milioane de dolari, potrivit Business Insider.
Tânărul a urmat teoria filosofică a “esenţialismului” care, conform autorului şi cercetătorului Grec McKeown, este o disciplină care urmăreşte cum să faci mai puţine lucruri, mai bine. Pe măsură ce ai din ce în ce mai mult succes, apar şi o serie de noi oportunităţi dar, dintre acestea, doar câteva contează, observă tânărul.
Primul business al său a fost o companie de comerţ online care vindea chipsuri de poker premium: lucra mai mult de 40 de ore pe săptămână, făcând totul de la expedierea pacheteleor, până la dezvoltarea afacerii. A renunţat apoi la o parte din timpul dedicat acestor responsabilităţi hotărându-se să lucreze doar în zilele de luni, miercuri şi vineri.
A fost şocat să afle că producea mai mult în trei zile decât în cinci. A continuat apoi să îşi reducă timpul dedicat muncii până când a ajuns la 12 ore de muncă pe săptămână. Businessul a crescut, iar în timpul liber a început să muncească la construirea celui de al doilea business, o companie producătoare de plăci pentru surf care a ajuns, trei ani mai târziu, la venituri de cinci milioane de dolari.
Reţeta prin care el a reuşit să “aibă mai multe realizări, făcând mai puţin” se bazează pe şapte reguli:
1. Învaţă să spui “nu”: refuză lucrurile care nu îţi sunt necesare în atingerea succesului.
2. Realizează că ceea ce nu faci este mai important decât ceea ce faci .
3. Plănuieşte o singură sarcină necesară zilnic şi du-o la îndeplinire.
4. Elimină lucrurile uşor de îndeplinit.
5. Nu lăsa social media să îţi irosească timpul.
6. Înlocuieşte frica de a rata experienţe şi oportunităţi cu distracţia de a le rata intenţionat
7. Fii critic în ce priveşte modul în care îţi petreci timpul.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro