Cum să-ţi cumperi casă la preţ de apartament

Postat la 18 mai 2017 10168 afişări

Vecini galagiosi, zgomote puternice la ore tarzii in noapte, probleme cu administrarea blocului si multi datornici pe scara sunt doar cateva din problemele cu care se confrunta un locatar de bloc. Te regasesti si tu in aceasta situatie? Ai ajuns la capatul rabdarii si iei in calcul mai mult decat oricand sa te muti de la bloc, la casa pe pamant, dar nu ai gasit cea mai buna varianta? Bugetul poate fi principal problema. Nu dispera, alternative exista.

Cum să-ţi cumperi casă la preţ de apartament

Ce-ai zice, daca ai da locuinta in care stai acum, un apartament de doua camere, in oras, pe o casa intr-o alta zona a capitalei? Poate o vila nou construita, cu teren si verdeata din plin?

Nu trebuie sa mai visezi. Iata ce variante ai:

· Poti participa la licitatii pentru achizitia unei case executate silit

Bancile care au avut parte de clienti rau platnici sau care nu au mai avut posibilitatea sa isi mai plateasca ratele, preiau bunurile acestora si le scot la licitatii. Daca esti la curent cu astfel de oferte, poti participa la licitatiile organizate de banci si poti avea sansa sa gasesti locuinte, executate silit la preturi cu mult sub cel al pietei. Atentie, insa, concurenta e acerba in astfel de cazuri. Interesul pentru astfel de locuinte este destul de mare si s-ar putea sa fie multe persoane cu experienta in astfel de licitatii iar finalizarea contractului poate fi un drum mai anevoios. Dar, cu putin noroc, poti cumpara o casa cu teren, cu banii scosi pe apartament. Trebuie doar sa fii consecvent, scrie biroucadastral.com

· Dai apartamentul din oras pentru o casa mai la periferie

Daca apartamentul, de care vrei sa scapi, este bine pozitionat, intr-o zona cu acces la centre comerciale sau la o gura de metrou ori parcuri, cat mai central si pretul cu care il vei scoate la vanzare va fi unul bun. Acest lucru iti poate usura calea catre casa visurilor tale, poate nu chiar la periferia orasului. Daca iti doresti o casa spatioasa, cu spatiu verde si curte generoasa e posibil, inclusiv la periferia orasului, pretul sa fie cu mult peste cel pe care l-ai primit pentru apartamentul tau central.

De exemplu, pretul unui apartament cu doua camere, intr-o zona bine situata in capitala, poate ajunge pana la 60 de mii de euro iar o casa mai la periferie, cu 3 sau 4 camere poate costa, undeva in jur de 70-80 de mii de euro. Asa ca vei fi nevoit sa acoperi cumva diferenta de pret. Efortul va merita toti banii.

· Cu banii din chiria apartamentului platesti rata la noua casa

Cu banii scosi pe chiria apartamentului poti plati ratele la o casa, situata in apropierea Bucurestiului. Daca nu ai luat in calcul, aceasta varianta, poti sa te gandesti acum. Iata ce pasi trebuie urmati:

te informezi, cati bani poti sa scoti pe inchirierea apartamentului;

cauti casa pe care ti-o doresti intr-o zona care te avantajeaza

mergi la banca sa afli conditiile creditarii si rata lunara pentru casuta ta de vis.

Un apartament cu doua camere se poate inchiria, in functie de zona si amenajari, cu aproximativ 400 de euro. Trebuie sa iei in calcul ca e nevoie sa dai un avans inainte. De asemenea, e bine sa te interesezi ce suma maxima iti poate imprumuta banca si daca dobanda este una avantajoasa. Daca rata la banca e apropiata sau egala cu suma pe care o primesti din inchirierea apartamentului, nu mai sta pe ganduri si opteaza pentru aceasta varianta.

· Vinzi apartamentul si cumperi teren pentru constructia casei visate

O alta solutie, de luat in calcul este sa cumperi, cu banii obtinuti din vanzarea apartamentului, un teren intravilan, unde sa poti construi casa visurilor tale. E bine sa iti faci cat mai exact calculele inca de la inceput, mai ales daca vrei sa faci totul singur. Bugetul poate fi depasit usor, daca nu ai experienta. Cauta o echipa serioasa de meseriasi, materiale de constructie bune si inarmeaza-te cu rabdare.

Te vei confrunta, insa cu o problema majora. Unde vei locui in aceasta perioada, cat timp se va construi casa si unde vei depozita lucrurile personale? Gaseste o solutie provizorie. Constructia se poate intinde pe parcursul a patru sau cinci luni, in functie de constructori si buget. La final satisfactia va fi pe masura. Vei avea o casa, asa cum ai visat, construita de tine.

Solutii sunt, initiativa sa ai si timp pentru a alege varianta, care te avantajeaza cel mai mult.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.