DECLARAŢIA DE AVERE a lui Stelian Tănase: Directorul general a încasat de la TVR, în medie, 4.800 euro pe lună şi a investit în tablouri şi covoare
Stelian Tănase, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a avut anul trecut venituri de la TVR de 4.800 de euro, în medie, pe lună (valoarea brută), şi-a mărit colecţia de tablouri, care are o valoare totală de 156.000 de euro, şi a cumpărat covoare ţărăneşti, cu 5.800 de lei.
Potrivit declaraţiei sale de avere, completată şi înregistrată pe 30 iunie şi publicată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase a avut în ultimul an fiscal venituri totale (valoarea brută) de la Societatea Română de Televiziune (SRTv) de 256.321 de lei (57.729 de euro pe an, respectiv 4.810 euro pe lună - la un curs mediu al anului trecut de 4,44 de lei pentru un euro, potrivit Băncii Naţionale a României, n.r.).
Într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, în martie 2014, Stelian Tănase a evitat să precizeze ce salariu are. "Uitaţi-vă pe site, nu trebuie să vi-l spun eu, e public. Este o cifră oficială. Oricum e mult mai puţin decât câştigam înainte în televiziunile private", a spus atunci Stelian Tănase.
Pe de altă parte, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Stelian Tănase a mai avut în ultimul an fiscal venituri de 58.079 de lei (valoarea brută) de la de la Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Ştiinţe Politice), unde este cadru didactic.
Totodată, conform sursei citate, în 2015, Stelian Tănase a investit în artă. Astfel, comparativ cu precedenta sa declaraţie de avere, Stelian Tănase a cumpărat, în 2015, covoare ţărăneşti în valoare de 5.800 de lei.
De asemenea, în acest an, Stelian Tănase şi-a mărit colecţia de tablouri, cu opere de Alin Gheorghiu, Laura Cocea şi Petru Bulgăraş. Astfel, colecţia de tablouri a lui Tănase, care includea conform precedentei sale declaraţii de avere lucrări de Ion Andreescu, Aurel Cojan, Marcel Iancu, Victor Brauner, Horia Damian, Corneliu Baba şi Constantin Piliuţă (dobândite în perioada 2000 - 2009), şi-a crescut şi valoarea, de la 150.000 de euro la 156.000 de euro.
Pe de altă parte, Stelian Tănase deţine o colecţie de icoane, cu o valoare estimată de 3.000 de euro, patru tapiserii din secolul al XVIII-lea, a căror valoare estimată este de 30.000 de euro, dar şi mobilier antic, având o valoare estimată de 8.000 de euro. Icoanele, tapiseriile şi mobilierul au fost dobândite de Tănase în perioada 2005 - 2007.
Totodată, Stelian Tănase deţine un teren intravilan de 245 de metri pătraţi în Bucureşti, dobândit în anul 2000 prin cumpărare.
Stelian Tănase are şi o casă de locuit în Bucureşti, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 324 de metri pătraţi (98 de metri pătraţi suprafaţa construită la sol). Casa a fost dobândită prin cumpărare în anul 2000, iar construcţia a fost finalizată în 2003.
Tănase are două conturi curente, unul deschis la BRD - Group Société Générale SA, în anul 2008, cu o valoare de peste 128.000 de lei, şi unul deschis la Bancpost SA, în 2002, de puţin peste 1.000 de lei.
De asemenea, Tănase are un contract de asigurare la ING Asigurări de Viaţă SA, deschis în 2001, şi care, pe 4 ianuarie 2015, a ajuns la finalul perioadei de plată a primelor, potrivit declaraţiei sale de avere.
Conform aceleiaşi declaraţii de avere, Stelian Tănase nu are datorii.
Pe de altă parte, potrivit declaraţiei sale de interese completată şi înregistrată pe 12 iunie şi publicată recent pe site-ul TVR, Stelian Tănase a fost membru în Asociaţia Română de Ştiinţe Politice, dar şi vicepreşedinte al Consiliului Director al acesteia. Tănase a renunţat "în mod expres la această calitate, precum şi la orice alte funcţii deţinute în această asociaţie", conform declaraţiei sale de interese.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană