Deşi în recesiune economia Germaniei este văzută în continuare cu încredere de investitori. „Recesiunea, în general nu este considerată deosebit de alarmantă”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 13 iunie 2023 23 afişări

Deşi în recesiune economia Germaniei este văzută în continuare cu încredere de investitori. „Recesiunea, în general nu este considerată deosebit de alarmantă”

Încrederea investitorilor în economia Germaniei s-a îmbunătăţit în mod neaşteptat, deşi nu semnalează o revenire prea rapidă din recesiune, scrie Bloomberg.

Indicatorul aşteptărilor asupra economiei realizat de institutul ZEW a atins -8,5% în iunie faţă -10,7% în mai.

„Experţii nu anticipează o îmbunătăţire a situaţiei economice în a doua jumătate a anului”, a declarat marţi, preşedintele ZEW, Achim Wambach. Chiar şi aşa, „recesiunea, în general nu este considerată deosebit de alarmantă”.

Soarta celei mai mari economii a Europei este crucială pentru redresarea zonei euro, despre care datele de săptămâna trecută au arătat că a intrat într-o uşoară recesiune în timpul iernii. Prognozele sugerează o creştere lentă pentru Germania în trimestrele următoare, care este însă pusă în pericol de inflaţia ridicată şi creşterea ratelor dobânzilor.

Înăsprirea monetară fără precedent din partea Băncii Centrale Europene încă afectează economia. Se preconizează că oficialii vor creşte costurile de împrumut cu încă 25 de puncte de bază în această săptămână, mutare care cel mai probabil nu va fi finalul politicii agresive dusă de BCE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recesiune,
Germania,
economie

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.