Geanina Durigu, CEO Monza Ares: Din păcate, în România, se nasc anual peste 1000 de copii cu malformaţii cardiace. În acest an, 30 de copii au beneficiat de tratament minim invaziv în spitalele Monza

Autor: Roxana Rosu Postat la 04 octombrie 2024 28 afişări

Geanina Durigu, CEO  Monza Ares: Din păcate, în România, se nasc anual peste 1000 de copii cu malformaţii cardiace. În acest an, 30 de copii au beneficiat de tratament minim invaziv în spitalele Monza

Spitalele şi clinicile parte a grupului Monza Ares au oferit în acest an screening gratuit pentru 1500 de copii pentru a identifica posibile probleme cardiace, în urma căruia au fost descoperite o serie de malformaţii sau aritmii care au putut fi tratate din timp, a declarat Geanina Durigu, CEO Monza Ares în cadrul conferintei ZF Health&Pharma Summit 2024.

”Din păcate, în România, se nasc anual peste 1000 de copii cu malformaţii cardiace, iar accesul la chirurgie este destul de limitat. Părinţii caută de multe ori soluţii de tratament în afara ţării.  La Monza, 30 de copii au beneficiat de tratament minim invaziv în acest an”.

Grupul Monza Ares deţine în prezent 2 spitale proprii, 10 săli de angiografie în 7 centre din Bucureşti, Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Tulcea şi 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, Monza Ares Cardiomed.

 În 2023, grupul a preluat activitatea de cardiologie a Spitalului Monza.

Din anul 2019, grupul este deţinut majoritar de fondul american de investiţii Highlander Partners.

”La Tulcea avem un parteneriat public-privat şi vom avea ceva similar şi la Târgu Jiu. Am investit 5 mil. euro, în parteneriat cu Phillips, pentru a schimba angiografele la nivel de grup”.

În cadrul parteneriatului dintre grupul Monza Ares şi Philips au fost instalate angiograful Azurion 7 la Spitalul Monza din Bucureşti şi 2 angiografe Azurion 3 în alte centre medicale din Constanţa şi Târgu Jiu, în prima jumătate a anului 2024.  Grupul a introdus echipamente şi soluţii medicale Philips în şase din cele zece săli de angiografie.

”Am investit în echipamente medicale şi urmează să investim în partea de digitalizare în curând”, a mai spus Geanina Durigu.

Philips Azurion este o soluţie avansată şi integrată pentru laboratoarele de cardiologie intervenţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spitale,
tratament,
ceo,
minim,
nastere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.