Inundaţii catastrofale în capitala Kenyei. Zeci de oameni au murit, zeci de mii au fugit

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 aprilie 2024 28 afişări

Inundaţii catastrofale în capitala Kenyei. Zeci de oameni au murit, zeci de mii au fugit

Zeci de oameni au murit şi zeci de mii au fugit din cauza inundaţiilor care s-au produs în Nairobi, capitala Kenyei. Cartiere întregi au fost acoperite cu apă, iar drumurile nu mai pot fi folosite. Numeroşi locuitori au fost nevoiţi să doarmă pe acoperiş.

Ploaia abundentă a lovit Kenya în ultimele zile, provocând pagube uriaşe în special în capitala Nairobi, potrivit BBC. ONU anunţă că cel puţin 32 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 40.000 au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza inundaţiilor.

Mai multe cartiere au fost acoperite cu apă, iar localnicii au petrecut noaptea pe acoperişurile caselor. Drumurile din capitală şi din împrejurimi nu pot fi folosite ceea ce îngreunează operaţiunea de salvare.

Inundaţii s-au produs în mai multe regiuni din Africa de Est. Aproape 100.000 de persoane au fost mutate din casele lor în Burundi, în timp ce cel puţin 58 de oameni au murit în Tanzania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundaţii,
nairobi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.