Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi: Aşteptăm decizia Comisiei Europene cu privire la un ajutor de stat de 200 milioane lei, care ar finanţa dezvoltarea a două noi fabrici

Autor: Roxana Rosu Postat la 06 octombrie 2022 80 afişări

Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi: Aşteptăm decizia Comisiei Europene cu privire la un ajutor de stat de 200 milioane lei, care ar finanţa dezvoltarea a două noi fabrici

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi are în plan investiţii de 300 milioane lei în următorii ani, compania aşteptând decizia Comisiei Europene cu privire la un ajutor de stat de 200 milioane lei, care ar finanţa dezvoltarea a două noi fabrici.

”Suntem pregătiţi cu investiţii de 300 mil lei pentru următorii ani. Mă aştept ca proiectul nostru în valoare de 200 mil. lei care se află acum în studiul CE să primească ajutorul de stat pentru că este vorba de două fabrici noi, una de produse oftalmice sterile şi una de soluţii sterile. O diferenţă de  100 mil lei vrem să investim în forme economice de producere a energiei electrice sau fotovoltaice. Am anunţat deja o investiţie de 3 milioane euro în energie verde şi vom produce undeva la 2,4 Mwh”, a spus Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi la ZF Health&Pharma Summit'22.

Compania a derulat în ultimii doi ani o investiţie de 25 milioane lei într-o nouă unitate de producţie, pentru care va primi auditarea în octombrie. Investiţia va creşte capacitatea de producţie de la 200 de tone la 500 de tone.

”Vrem să satisfacem piaţa din România şi 50% din producţie să ducem pe pieţe internaţionale”.

În acelaşi timp, Ioan Nani atrage atenţia asupra problemelor legate de forţa de muncă, în condiţiile în care mulţi specialişti au plecat în ultimii ani în străinătate.

”Am zis încă de acum câţiva ani că trebuie să dublăm preţul forţei de muncă în România. Muncim enorm pentru a atrage forţă de muncă uneori necalificată pe care trebuie să o calificăm noi. Avem programe speciale pentru asta. Atragem studenţi de la Insittutul Politehnic Iaşi, îi instruim câte 3-6 luni la locul de muncă, apoi îi selectăm. Avem absolvenţi de liceu care trec prin Colegiul Tehbic şi îi instruim pentru a fi compatibili cu nevoile noastre. Este un mare risc ca după ce faci aceste eforturi să aibă loc o nouă migraţie şi să scadă gradul de retenţie”.

În pofida dificultăţilor, piaţa este în plină dezvoltare şi există o serie de investiţii în derulare. Un exemplu în acest sens este o firmă deţinută de investitori din Republica Moldova care face o unitate de producţie de medicamente la Paşcani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.