Rusia ar putea folosi criptomonede pentru plăţile internaţionale în încercarea de a ocoli sancţiunile occidentale. În urmă cu doar doi ani banca centrală dorea interzicerea acestora

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 30 iulie 2024 22 afişări

Rusia ar putea folosi criptomonede pentru plăţile internaţionale în încercarea de a ocoli sancţiunile occidentale. În urmă cu doar doi ani banca centrală dorea interzicerea acestora

Rusia ia în considerare utilizarea criptomonedelor pentru plăţile internaţionale, în timp ce ţara se confruntă cu presiuni financiare din cauza restricţiilor, scrie CNBC.

„Duma de Stat analizează astăzi o lege ce va permite plăţile internaţionale în criptomonede. Deja discutăm detaliile acestui proiect experimental cu ministerele şi mediul de business. Vrem ca plăţile să înceapă înainte de sfârşitul acestui an”, a declarat Elvira Nabiullina, guvernatoarea băncii centrale ruse.

În anul 2022 banca centrală rusă propunea interizicerea utilizării criptomonedelor, precum şi minarea acestora din cauza ameninţărilor asupra securităţii financiare, dar şi a suveranităţii monetare.

Utilizarea pe scară largă a criptomonedelor ar putea ajuta Rusia să evite sancţiunile internaţionale. Spre exemplu, Coreea de Nord a fost acuzată în numeroase rânduri că foloseşte criptomonedele pentru a finanţa diverse programe de stat, dar şi pentru a ocoli restricţiile impuse de occident.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rusia,
criptomonede,
sanctiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.