Scaparea din infernul japonez – 160.000 de dolari
Bancherii straini parasesc Tokyo, amenintat de criza nucleara, folosind zboruri charter, in timp ce zborurile comerciale au probleme serioase.Expatii reprezinta cam 10% din personalul marilor institutii financiare, dar cei mai multi ocupa pozitii cheie, asa ca plecarea lor poate avea o importanta aparte in angrenajul sistemului bancar nipon.
Panica bancherilor inseamna afaceri bune pentru operatorii de jeturi private: 14 oameni transportati din Tokyo la Hong Kong inseamna mai mult de 160.000 de dolari. "Calatoria dureaza cinci ore. Pur si simplu nu le-a pasat de bani" a spus Jackie Wu de la Hong Kong Jet.
Oficial, pozitia International Bankers Association, care reprezinta 16 mari banci de investitii este "business as usual". Pe de alta parte pozitia oficiala este completata de un numar in crestere de angajati si familii ale acestora care vor sa plece. "La finele zilei, este optiunea angajatilor daca pleaca sau raman", a spus un bancher de la o institutie europeana, citat de Reuters. Intrtebat daca nu este tentat sa plece, el a raspuns "Cine nu este? Fiecare incearca sa scape. Dumneavoatra nu?"
Explozie la centrala nucleara Fukushima-Daiichi: "Incepe sa semene tot mai mult cu Cernobil"
Cutremur de 8,9 pe scara Richter urmat de tsunami pe coasta Japoniei (VIDEO)
Tsunami-ul din Pacific loveste Indonezia si Filipine
Japonia inchide atomocentralele, dupa cutremurul devastator
Trezit din somn, Barack Obama afla de tsunami. Locuitorii din Oregon sunt evacuati
Valul tsunami ajunge in SUA. Obama ajuta Japonia, racirea centralei nucleare are efect
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană