Surpriză: Ce se întâmplă cu magazinele Profi, Carrefour şi Auchan din România

Autor: Cristina Roşca Postat la 05 august 2024 25217 afişări

Surpriză: Ce se întâmplă cu magazinele Profi, Carrefour şi Auchan din România

Marile reţele de supermarketuri şi hipermarketuri au deschis anul trecut circa 300 de noi magazine. Totuşi, numărul de salariaţi din industrie a scăzut, tras în jos de datele raportate de Profi, Carrefour şi Auchan. Totodată, numărul de salariaţi ai Penny e relativ stabil, deşi compania a avut în 2023 cea mai alertă expansiune de la intrarea pe piaţă. Aşadar pare că expansiunea s-a petrecut fără angajări.

De departe cea mai mare scădere a fost raportată de Profi, care la final de 2023 anunţa un număr mediu de 9.944 de salariaţi, faţă de 13.714 la final de 2022.

Întrebaţi anterior de ZF, reprezentanţii Profi au spus că declinul puternic al numărului de salariaţi se datorează faptului că retailerul a început să ofere magazine în sis­tem de parteneriat (un sistem similar francizei, dar totuşi diferit). Partenerii sunt cei care au oamenii pe ştatele de plată, pe când vânzările figurează pe firma Profi.

Aceste cifre, ce apar după an marcat de inflaţie şi de prudenţă în consum, reprezintă o dovadă a unei eficienti­zări a acestei industrii cunoscute pentru că angajează mulţi oameni cu salarii sub media pe economie.

Tot acest sector e cunoscut şi pentru că are o rotaţie mare a forţei de muncă, printre cele mai mari pe economie.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.