Acest angajat al unei bănci din România s-a dus la banca unde lucrează să ceară un credit de nevoi personale. Ceea ce i s-a întâmplat este ABERANT

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 august 2014 36791 afişări

Acest angajat al unei bănci din România s-a dus la banca unde lucrează să ceară un credit de nevoi personale. Ceea ce i s-a întâmplat este ABERANT

Laurenţiu P. (29 de ani) lucrează pentru una dintre băncile de top 15 din România, de aproape doi ani, în departamentul de recuperare creanţe din sediul central din Bucureşti. Angajatorul său refuză să îi facă un contract de muncă pe perioadă nedeterminată, ceea ce îl împiedică să reuşească să contracteze un credit de nevoi personale de la banca unde este angajat.

"Este total lipsit de logică să lucrezi într-o bancă de doi ani de zile, să vrei să devii clientul acelei bănci pentru că lucrezi pentru aceasta în fiecare zi, câte nouă ore, şi să fii trimis la plimbare. Ceea ce mi se întâmplă este aberant. Cum să mergi la o altă bancă să iei credit când tu lucrezi deja la una? Ce încredere să mai ai în angajatorul tău? Cum să mai fii performant la serviciu?", spune angajatul.

AFLĂ AICI cum îţi poţi învinge angajatorul şi câştiga salarii compensatorii dacă eşti concediat

Mai multe bănci din România refuză să opteze pentru contracte de muncă cu perioadă nederminată pentru angajaţi, pe seama dificultăţilor financiare din ultimii cinci ani. Un angajat cu contract de muncă pe perioadă determinată poate fi îndepărtat mai uşor din companie, iar angajatorul nu este obligat să îi plătească despăgubiri. În celălalt caz, angajatorul trebuie să îi asigure angajatului concediat un post într-un alt departament sau chiar plata unor salarii compensatorii ca urmare a restructurării postului. Potrivit legii, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de abateri disciplinare beneficiază de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil. În situaţia în care părţile nu ajung la un acord comun, angajatul îşi poate câştiga drepturile salariale sau chiar postul pe calea justiţiei.

Deşi sistemul bancar şi-a redus cu circa 30% efec­tivul de personal în ultimii patru ani, încă mai este loc de eficientizare în zona re­sur­selor umane, având în vedere că în con­ti­nua­re lucrează peste 70.000 de angajaţi în bănci. Doar în 2013, 4.200 de angajaţi din sistemul bancar au rămas fără loc de muncă în România, numărul acestora ajungând la 1 ianuarie 2014 la 73.000, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Băncile au renunţat în criză la 13.500 de oameni şi la 1.150 de sucursale, conform Ziarului Financiar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajare,
banca,
dezvaluiri,
angajati,
contract
/analize/resurse-umane/acest-angajat-al-unei-banci-din-romania-s-a-dus-la-banca-unde-lucreaza-sa-ceara-un-credit-de-nevoi-personale-ceea-ce-i-s-a-intamplat-este-aberant-13029992
13029992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.