Ce spun obiceiurile despre noi? De ce ruşii nu au oglinzi în case sau de ce în Arabia Saudită sunt foarte puţine periuţe de dinţi de culoare roşie

Autor: Georgiana Călin Postat la 01 aprilie 2017 2217 afişări

Trei miliarde de oameni sunt acum online, 300 de ore de videoclipuri sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut şi tot ceea ce facem online este monitorizat de către companiile care ne vor banii, scrie DailyMail.

Ce spun obiceiurile despre noi? De ce ruşii nu au oglinzi în case sau de ce în Arabia Saudită sunt foarte puţine periuţe de dinţi de culoare roşie

Martin Lindstrom, un consultant de brand, spune de ce sunt folositoare datele despre oameni. Acesta călătoreşte în lume pentru a observa oamenii şi a formula concluzii adesea bizare şi contra-intuitive la obiceiurile lor.

Cel mai mare exemplu în acest sens este  Lego, care a ajunsese la un impas la începutul anilor 90. Vânzările au scăzut, iar compania a vrut să ştie de ce. Toate cercetările au sugerat că tinerii erau obsedaţi de internet. Dar unii cercetători la scară mică au vizitat un fan Lego în vârstă de 11 ani, din Germania, şi l-au întrebat care e cel mai iubit obiect pe care îl are.  

Băiatul a indicat o pereche de tenişi Adidas, care au fost purtaţi în aşa fel încât au arătat că băiatul era un campionla skateboarding.  Din acest singur incident, cercetatorii au ajuns la concluzia ca tinerii „ating aprecierea socială prin intermediul colegilor lor de joc şi a unui înalt nivel de măiestrie la o anumită calificare aleasă, oricare ar fi aceasta”. Lego şi-a schimbat ulterior întreaga strategie – a introdus modele mai mari şi mai complicate şi Lego, care au devenit greu de făcut. Zece ani mai târziu, compania a fost devenit cel mai mare producător de jucării din lume.

Într-o călătorie în Rusia, s-a descoperit că foarte puţine case de ruşi aveau oglinzi, dar cele mai multe au avut cantităţi uriaşe de magneţi pentru frigider - multe ilustrând climatele străine - ceea ce însemna visele proprietarilor lor de evadare, de o viaţă mai bună, pentru copiii lor, dacă nu pentru ei.

Lindstrom mai spune, de asemenea, că 40 % dintre periuţele de dinţi din lume au mânere roşii, în timp ce în Arabia Saudită doar 2 % sunt de această culoare. Ce înseamnă? Se pare că saudiţii au o teamă izbitoare şi aproape universală de foc, de aici şi dezaprecierea pentru roşu. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.