Cum sa te protejezi in retelele wireless
E mai sigur sa va folositi propriul calculator si sa va conectati la internet folosind conexiunile din aeroport, hotel, cafenea sau parc. Dar aveti grija, pentru ca si aici exista riscuri, in special cand folositi retelele publice.
Prin "amusinarea" undelor, un raufacator aflat in apropiere poate citi informatiile pe care le trimiteti in retea. E usor - softul pentru captarea, vizualizarea si analizarea traficului wireless este foarte accesibil - desi e inca neclar cat de prezent e acest tip de activitate. Un hacker ar putea de asemenea sa faca astfel incat computerul lui sa va apara ca un hot spot wireless.
Ca sa va protejati, folositi un firewall - sunt incluse in cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare Windows si Mac - si asigurati-va ca informatiile importante pe care le trimiteti sunt criptate. Ca sa vedeti daca o retea Wi-Fi foloseste criptarea, cititi documentul privind politica de confidentialitate de pe site-ul sau. Daca aveti acces la o retea VPN (retea virtuala privata), de la angajatorul dumneavoastra, spre exemplu, folositi-o pe aceea. Va puteti de asemenea conecta la internet prin intermediul unei card de telefon sau prin intermediul telefonului mobil, desi tarifele in acest caz sunt mai mari. Daca lucrati frecvent cu informatii confidentiale in locuri publice, luati in calcul achizitia unui ecran de protectie detasabil pentru calculatorul dumneavoastra, ca sa faceti mai dificil pentru vecini sa traga cu ochiul.
Cititi si Cum sa te protejezi pe internet
Cum sa protejati latopul dumnevoastra
Cum sa iti protejezi smartphone-ul
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro