7 inventatori care au fost omorâţi de propriile invenţii
În 1896 Francis Edgar Stanley a inventat automobilul "Stanley Steamer", iar în 1918, în timp ce conducea, a făcut o manevră bruscă pentru a evita un obstacol, şi automobilul s-a răsturnat.
William Bullock a inventat presa rotativă care a revoluţionat industria tipografică. Presa i-a strivit piciorul şi a făcut cangrenă şi nu a supravieţuit operaţiei de amputare a piciorului.
Thomas Andrews a proiectat celebrul Titanic. Acesta se afla la bordul navei în cursa către Statele Unite.
Henry Smolinski şi Hal Blake au inventat Ave Mizar, un fel de maşină zburătoare cu aripi detaşabile. În timpul unui test, aripile s-au desprins şi cei doi au murit pe loc.
Otto Lilienthal a fost un pionier al aviatei, fiind prima persoană care a planat cu succes în mod repetat, de peste 2000, ca să fim mai exacţi. Lilienthal a murit însă după ce a pierdut controlul în timpul unui zbor şi a căzut în gol 17 metri şi şi-a frânt coloana. Se spune că ultimele sale cuvinte au fost: "Sacrificii trebuie făcute"
Marie Curie este cunoscută pentru descoperirea de noi elemente chimice, printre care Radium şi Polonium, dar si datorită teoriei radioactivităţii şi izolării izotopilor radioactivi. A primit un Nobel în 1903, alături de soţul său Pierre, şi a murit de leucemie, cauzată cel mai probabil din cauza expunerii la radiaţii.
Franz Reichelt, croitor francez, a creat un hibrid trenci-paraşută, despre care spunea că îl poate ajuta pe purtător să aterizeze uşor pe pământ. A murit în urmă impactului după o săritură de la primul nivel al turnului Eiffel.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro