A doua rectificare bugetară, în şedinţa de Guvern | Mesajul premierului Tudose pentru cei care doreau "sfârşitul tragic în chinuri" al Guvernului
A doua rectificare bugetară din acest an este principalul subiect de pe ordinea de zi din şedinţa de Guvern de miercuri, ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa anunţând că şi aceasta este pozitivă.
„O veste foarte bună pe care o ştiţi sau proastă pentru cei care ne doreau sfârşitul tragic în chinuri, avem 8,8 creştere economică pe trimestrul doi, ceea ce ne face optimişti chiar spre 6 creştere totală pe 2017. Nu numai că n-am murit, cum ziceau unii, suntem pe locul trei în lume.
Exerciţiul bugetar de anul acesta se va închide sub 3% aşa cum va reieşi şi din prezentarea ministrului Mişa de astăzi, şi nici pe anul viitor nu stăm foarte rău, dimpotrivă, cifrele arată foarte bine", a declarat primul ministrul înaintea şedinţei de Guvern.
"România este prima ţară din Europa ca şi creştere economică. Este a doua rectificare, de asemenea pozitivă. A avut la baza consultări cu toate ministerele", a afirmat şi ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.
Potrivit ministrului Finanţelor, sunt alocate fonduri suplimentare pentru plata drepturilor salariale din educaţie şi sănătate prin această rectificare bugetară.
”A doua rectificare bugetară din acest an, cu încadrarea în deficitul bugetar de 2,96% din PIB, a avut în vedere date ce argumentează posibilitatea unei creşteri economice de 6,1% faţă de 5,6% cât s-a estimat la elaborarea primei rectificări bugetare şi de 5,2%, estimare avută în vedere la elaborarea bugetului pe anul 2017. Astfel, PIB nominal estimat s-a majorat de la 837,2 miliarde lei la 842,5 miliarde lei. Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 280,2 milioane lei, iar cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 503,8 milioane lei”, a mai spus Mişa.
Potrivit acestuia, rectificarea bugetară asigură fonduri suplimentare pentru plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti în favoarea cadrelor didactice din preuniversitar, finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi plata drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, plata pensiilor militare şi a unor drepturi salariale personalului medical, finanţarea programelor de sănătate.
Astfel, la bugetele locale s-au alocat 611,9 milioane lei pentru plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, + 550 milioane lei, finanţarea sistemului de protecţie a copilului, + 61 milioane lei, dar şi pentru finanţarea învăţământului particular sau confesional acreditat, + 0,9 milioane lei.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro