A treia emisiune de obligaţiuni Autonom Services, în valoare de 30 mil. euro, a debutat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti. Dobândă anuală de 6,14%
Autonom Services, cel mai important jucător independent de pe pieţele de leasing operaţional şi rent-a-car din România, a listat astăzi pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni nominative, neconvertibile şi negarantate, în valoare totală de 30 de milioane de euro.
Titlurile au o valoare nominală de 1.000 de euro, o dobândă anuală fixă de 6,14% şi scadenţa la 26 noiembrie 2029. Plasamentul privat care a avut loc în luna noiembrie 2024 s-a adresat exclusiv investitorilor instituţionali si profesionişti.
Listate sub simbolul AUT29E, obligaţiunile sunt corelate cu obiective de sustenabilitate, făcând parte din strategia dezvoltată de Autonom odată cu precedenta listare de obligaţiuni, din 2021 (AUT26E), potrivit unui comunicat de presă.
Atunci, au fost listate bonduri în valoare de peste 48 de milioane de euro, fiind cea mai mare emisiune de obligaţiuni a unei companii antreprenoriale româneşti pe piaţa locală de capital, scadentă la 23 noiembrie 2026. În 2019 a avut loc prima listare de obligaţiuni a companiei, cu simbolul AUT24E, ajunsă anul trecut la maturitate.
„Acest moment marchează încă un pas important în angajamentul nostru de a dezvolta o afacere responsabilă, orientată către performanţă şi sustenabilitate pe termen lung, iar investiţia ne va ajuta să ne continuăm misiunea de a reduce media emisiilor de carbon.
Totodată, ne va ajuta să valorificăm oportunităţile de creştere a companiei în piaţa de mobilitate, curente şi viitoare", spune Dan Ştefan, cofondator Autonom.
Noua emisiune de obligaţiuni este corelată cu obiectivele de sustenabilitate asumate de reţeaua de mobilitate, incluzând reducerea mediei emisiilor de carbon ale flotei operaţionale de autoturisme cu 30% până în 2028 şi, pe termen lung, cu 55% până în 2030, conform strategiei publicate în 2021 şi actualizate în 2024.
Strategia de sustenabilitate a Autonom stă la baza Documentului Cadru privind Finanţarea Corelată cu Obiective de Sustenabilitate, validat de Sustainalytics, un consultant extern internaţional cu expertiză recunoscută în zona ESG (mediu, social şi guvernanţă corporativă), şi a apreciat obiectivele ca fiind ambiţioase.
Listarea obligaţiunilor a fost realizată cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, în calitate de coordonator unic al programului şi agent de structurare a obligaţiunilor corelate cu obiective de sustenabilitate, şi al BT Capital Partners în calitate de manager/grup de distribuţie. Casa de avocatură RTPR a fost consultantul legal al tranzacţiei, iar EY Romania auditorul financiar al emitentului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro