Acţionarii Transilvania Investments aşteptaţi să voteze noua strategie de dezvoltare a fondului
ADVERTORIAL
În 22 aprilie a.c., acţionarii Transilvania Investments sunt invitaţi să voteze strategia care va sta la baza activităţii fondului de investiţii pentru următorii 4 ani. Creştere anuală cu cel puţin 6% a valorii activului net unitar şi reducerea anuală cu cel puţin 7% a discount-ului de tranzacţionare sunt cele mai importante obiective ale echipei fondului de investiţii. Strategia propusă acţionarilor spre aprobare este publicată pe site-ul transilvaniainvestments.ro.
Adunarea Generală a Acţionarilor are loc într-un moment în care Transilvania Investments a înregistrat cele mai bune rezultate financiare din ultimii 5 ani, cu un profit de 237 mil lei, în creştere cu aproximativ 270% faţă de anul anterior, şi cu active administrate în valoare de 1,82 mld lei, în creştere cu 28%. Activul net unitar înregistra la finele anului 2023 valoarea record de 0,8019 lei.
Aceste rezultate îi permit fondului de investiţii să aloce resurse pentru dezvoltare şi investiţii şi să asigure o remunerare a acţionarilor atât prin acordarea de dividende (0,015 lei/acţiune, randament de peste 5%, raportat la preţul mediu de tranzacţionare din anul anterior), cât şi prin derularea unor programe de răscumpărare de acţiuni proprii.
La Adunarea Generală a Acţionarilor care va avea loc la Braşov, fondul de investiţii vine în faţa acţionarilor cu o echipă executivă nouă, aflată, în prezent, în curs de autorizare de către A.S.F., şi o strategie pentru următorii patru ani care să răspundă aşteptărilor investitorilor. Obiectivul principal: maximizarea randamentelor pentru investitori şi asigurarea unei creşteri sustenabile a activului net.
Printre cele mai importante direcţii de acţiune se numără restructurarea portofoliului istoric de participaţii care şi-au epuizat potenţialul de creştere. Fondul de investiţii a făcut, deja, primii paşi în acest sens, prin ieşirea din acţionariatul unor companii, politica de exit urmând a fi implementată în continuare în scopul asigurării surselor de finanţare pentru investiţii cu performanţe estimate superioare. Dintre acestea, activele din sectorul turism prezintă importante oportunităţi de dezvoltare. Soluţii precum operarea sub branduri internaţionale, abordată pentru hotelurile din portofoliul ARO Palace, pot fi implementate şi în alte societăţii din turism la care fondul este acţionar principal.
Tranzacţionarea activă, în scopul menţinerii unui nivel adecvat al profilului de lichiditate al portofoliului, şi exploatarea eficientă şi centralizată a activelor imobiliare, inclusiv cele ale companiilor din sectorul industrial, sunt alte direcţii de acţiune pe care echipa fondului le propune acţionarilor.
Această strategie, bazată pe echilibru şi eficientizare, va permite Transilvania Investments să-şi păstreze profilul de risc mediu ataşat portofoliului administrat. În premieră, pentru perioada 2024-2028, fondul defineşte obiective clare legate de creşterea anuală a Valorii Activului Net Unitar (VUAN) - cel puţin 6%, şi pentru reducerea anuală a discount-lui de tranzacţionare - cel puţin 7%.
Tot ca un element de noutate, Transilvania Investments va revizui gradual politicile şi procedurile companiei în materie de sustenabilitate (Environmental, Social, Governance), astfel încât, până în 2028, fondul să integreze riscurile legate de durabilitate ȋn deciziile sale de investiţii şi să ia în considerare efectele negative ale deciziilor de investiţii asupra factorilor de durabilitate. Totodată, fondul îşi propune implementarea treptată a raportărilor non-financiare, conform standardelor în materie.
Documentele informative referitoare la strategia fondului, dar şi la celelalte puncte de pe ordinea de zi a Adunărilor Generale ale Acţionarilor, convocate pentru 22/23 aprilie a.c. la Braşov sunt disponibile pe site-ul societăţii, la secţiunile A.G.O.A. aprilie 2024 şi A.G.E.A. aprilie 2024. Acţionarii care nu vor putea participa personal au posibilitatea de a-şi exprima voturile electronic sau prin corespondenţă, până la data de 19 aprilie a.c.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro