Acţiunile UiPath scad cu 7% pe Wall Street iar compania pierde 550 mil. dolari după ce a anunţat că renunţă la 10% din angajaţi. De la începutul lui 2024 acţiunile UiPath au minus 52%

Autor: Liviu Popescu Postat la 09 iulie 2024 111 afişări

Acţiunile UiPath scad cu 7% pe Wall Street iar compania pierde 550 mil. dolari după ce a anunţat că renunţă la 10% din angajaţi. De la începutul lui 2024 acţiunile UiPath au minus 52%

Acţiunile companiei UiPath (PATH) au scăzut abrupt marţi după ce compania de software de automatizare a anunţat că intenţionează să concedieze 10% din forţa sa de muncă, sau aproximativ 420 de persoane, într-o mişcare de reducere a costurilor.

Compania spune că se aşteaptă la costuri de restructurare de aproximativ 17 milioane de dolari până la 25 de milioane de dolari până în primul trimestru al anului fiscal 2026. Acţiunile scad la ora redactării acestei ştiri cu 7% la 11,9 dolari pe unitate. Compania ajunge la o capitalizare de 6,8 mld. dolari.

“La 8 iulie 2024, consiliul de administraţie al UiPath a aprobat acţiuni de restructurare pentru a-şi gestiona cheltuielile de exploatare. Se preconizează că aceste acţiuni vor include o reducere globală de aproximativ 10% din forţa de muncă globală a companiei, de aproximativ 4.200 de persoane, începând cu 1 iulie 2024, cea mai mare parte a acestei reduceri urmând să aibă loc până la sfârşitul primului trimestru al anului fiscal 2026. Această reducere a forţei de muncă are scopul de a stimula în continuare eficienţa operaţională şi centrarea pe client. Aceste schimbări reflectă eforturile de remodelare a organizaţiei prin eficientizarea structurii companiei, în special în ceea ce priveşte funcţiile operaţionale şi corporative, prin prioritizarea mai bună a investiţiilor noastre în marketing şi prin concentrarea investiţiilor noastre în cercetare şi dezvoltare pe inteligenţa artificială şi pe promovarea inovării în cadrul platformei noastre”, potrivit documentului publicate pe site-ul “ASF-ului” american - Securities and Exchange Commission.

Compania estimează că va suporta costuri cuprinse între 15 şi 20 de milioane de dolari legate de beneficiile de concediere a angajaţilor şi între aproximativ 2 şi 5 milioane de dolari în legătură cu ieşirea din contractul de închiriere şi alte costuri contractuale.

Costurile totale anticipate de restructurare de aproximativ 17-25 de milioane de dolari se preconizează a fi în principal cheltuieli în numerar şi se aşteaptă să fie suportate până în primul trimestru al anului fiscal 2026.

De la începutul lui 2024 încoace acţiunile UiPath s-au înjumătăţit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UiPath,
Wall Street,
concedieri,
actiuni,
prabusire,
bursa

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.