Afaceri de la zero. Alexandru Ivanov, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, a fondat în 2013, alături de fratele şi tatăl său, clubul sportiv Aqua Vita Delta Tulcea, care ofera cursuri de iniţiere pentru 150 de copii

Autor: Mirabela Tiron Postat la 30 octombrie 2024 38 afişări

Alexandru Ivanov, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, a fondat în 2013 alături de tatăl şi fratele lui clubul sportiv Aqua Vita Delta Tulcea, care a ajuns la 150 de copii.

Afaceri de la zero. Alexandru Ivanov, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, a fondat în 2013, alături de fratele şi tatăl său, clubul sportiv Aqua Vita Delta Tulcea, care ofera cursuri de iniţiere pentru 150 de copii

Copiii participă la competiţii de înot şi triatlon. Grupa de performanţă are 25 de copii.

Alexandru Ivanov,  absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, a fondat în 2013 alături de tatăl şi fratele lui clubul sportiv Aqua Vita Delta Tulcea, care a ajuns la 150 de copii. „Am pornit un număr mic de copii. La început a fost  greu, pentru că social media nu era cum este astăzi. Am făcut pliante, pe care le- am împărţit prin cutiile poştale ale blocurilor, am mers din şcoală în şcoală, am vorbit cu profesorii de educaţie fizică, cu directorii pentru a ne lăsa să le explicăm copiilor ce înseamnă înotul şi triatlonul, după care am reuşit să creştem numărul de copii”, a spus el.

În 2014 a înfiinţat şi Asociaţia Curs Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea şi s-a afiliat la Federaţia Române de Triatlon şi Nataţie. Tot în acel an au venit  şi primele medalii către club, atât la înot, cât şi la triatlon. În prezent clubul are 150 de copii la iniţiere, din care 25 sunt în grupa de performanţă, cei care participă la competiţii. „Un singur bazin este este puţin, adică ne-am dori să mai avem cel puţin un bazin semiolimpic, dacă nu olimpic, pentru că sunt foarte mulţI copii şi sunt foarte talentaţi, dar nu ne permitem să lucrăm cu toţi”.

Tânărul antreprenor nu a practicat înotul de performanţă, dar a absolvit un liceu cu program sportiv pe specializare fotbal, după care a plecat la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Constanţa. A lucrat timp de jumătate de an ca instructor de înot la o piscină din Constanţa, unde a căpătat exprienţă. Ulterior, alături de fratele lui, a urmat cursuri de perfecţionare ca instructor de triatlon şi înot.

„În 2015, când am terminat facultatea, am decis să mă întorc acasă să dezvoltăm cât mai mult şcoala de înot”.

Unul din obiectivele clubului este să susţină cât mai mulţi copii către performanţă.

El spune că este nevoie de infrastructura sportivă ca să creşti baza celor care pot deveni campioni. „Dacă vrem să creştem nivelul de performanţă trebuie să avem bazine, să avem condiţii”.

Mai mult, fondatorul clubului a mai precizat că cererea pentru cursurile de înot a crescut după ce David Popovici a devenit campion mondial.

„A avut o influenţă foarte mare asupra copiilor. Adică numărul de copii a crescut. David Popovici este un model pentru toţi copiii”.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.