Afaceri de la Zero. Stup Edition. Cristina Chiosea s-a întors în România după ce a studiat în străinătate şi a pornit cabinetul de muzicoterapie Form Music Therapy, pe care în viitor vrea să îl integreze într-o clinică poprire

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 26 august 2024 35 afişări

Cristina Chiosea, muzician şi muzicoterapeut, a plecat la studii în afară după ce a absolvit Liceul de Muzică Dinu Lipatti din Bucureşti. După un deceniu, ea s-a întors în ţară şi a decis să-şi valorifice experienţa şi cunoştinţele, iar în 2020 a creat cabinetul de muzicoterapie Form Music Therapy.

Afaceri de la Zero. Stup Edition. Cristina Chiosea s-a întors în România după ce a studiat în străinătate şi a pornit cabinetul de muzicoterapie Form Music Therapy, pe care în viitor vrea să îl integreze într-o clinică poprire

Muzicoterapia este o disciplină ştiinţifică orientată spre practică, strâns legată de medicină, psihologie şi muzică Şedinţele de terapie muzicală sunt gândite pentru copii sau adolescenţi care au diverse cerinţe speciale, cum ar fi tulburări de spectru autist, tulburări de dezvoltare, neurologice sau de atenţie, dar se adresează şi adulţilor care vin cu problemele din viaţa cotidiană  O şedinţă individuală de muzicoterapie costă 180 de lei.

Cristina Chiosea, muzician şi muzicoterapeut, a plecat la studii în afară după ce a absolvit Liceul de Muzică Dinu Lipatti din Bucureşti. După un deceniu, ea s-a întors în ţară şi a decis să-şi valorifice experienţa şi cunoştinţele, iar în 2020 a creat cabinetul de muzicoterapie Form Music Therapy.

„Proiectul a început în anul 2020 cu paşi mici. Atunci a fost momentul în care pentru mine s-au aşezat lucrurile. M-am întors în România după ce am locuit în străinătate zece ani, timp în care mi-am adunat informaţii, valori şi principii. Atunci când am decis că este momentul să le dau o formă, am pus bazele cabinetului Form Music Therapy. (...) În Austria am descoperit nuanţele terapeutice ale muzicii, când am lucrat cu un val de refugiaţi din Siria – nu ştiam limba lor, aşa că ne-am întâlnit şi ne-am înţeles prin muzică.

După ce am terminat studiile în Austria, am plecat în Belgia, unde m-am format în muzicoterapie şi ulterior am urmat un master în acelaşi domeniu la Berlin”, a povestit ea. Muzicoterapia, explică Cristina Chiosea, este o disciplină ştiinţifică orientată spre practică, strâns legată de medicină, psihologie şi muzică. Mai mult, este o formă de psihoterapie nonverbală şi de utilizare sistematică a muzicii într-o relaţie terapeutică.

Primul pas în deschiderea afacerii a fost alegerea unui spaţiu. Fondatoarea Form Music Therapy a pornit cu 20.000 de euro, bani care au fost investiţi treptat, iar mare parte din ei au mers către amenajarea cabinetului şi către achiziţia de instrumente muzicale.

Un sprijin important pe care Cristina Chiosea l-a avut a venit din Stup, hub-ul pe care Banca Transilvania l-a creat pentru a fi alături de antreprenorii aflaţi la început de drum.

„Am aflat despre Stup din online şi mi-a atras atenţia ideea de comunitate, networking şi adăpost pentru antreprenorii care au atâtea întrebări la început de drum. Pe mine m-a adus în Stup curiozitatea şi nevoia de a înţelege cum pot cel mai bine să mă adresez publicului meu”, a mai spus antreprenoarea.

Şedinţele de terapie muzicală, explică ea, sunt gândite pentru copii sau adolescenţi care au diverse cerinţe speciale, cum ar fi tulburări de spectru autist, tulburări de dezvoltare, neurologice sau de atenţie. De asemenea, ele se adresează şi adulţilor care vin cu problemele din viaţa cotidiană, precum burnout, oboseală, extenuare şi lipsă de timp pentru ei înşişi.

Sesiunile de muzicoterapie pentru copii şi adolescenţi sunt individuale, iar pentru adulţi sunt gândite sesiuni de grup de drumming şi improvizaţie.

Cabinetul Form Music Therapy este situat în zona de nord a Bucureştiului, în apropiere de Romexpo. Clienţii află despre el, în mare parte, prin recomandări şi din online. „Am ajuns la circa 20 de clienţi. Jumătate dintre ei sunt adulţi şi jumătate sunt copii şi adolescenţi”, a mai adăugat fondatoarea.

O şedinţă individuală de muzicoterapie costă 180 de lei, iar un abonament cu patru întâlniri individuale pe lună ajunge la 700 de lei. Abonamentul cu patru şedinţe de grup costă 400 de lei.

În viitor, Cristina Chiosea îşi doreşte să extindă echipa cabinetului cu alţi muzicoterapeuţi, dar şi cu alţi practicieni, cum ar fi logopezi sau art-terapeuţi.

„În cinci ani văd cabinetul meu de muzicoterapie ca fiind parte dintr-o clinică, aşa cum am văzut în clinicile din Viena. Mi-aş dori ca în viitor clienţii care vin la muzicoterapie să poată să meargă o uşă mai la stânga şi să găsească un logoped. Mi-aş dori ca acea clinică să fie a mea”, a mai spus ea.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.


 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.