100 Cele mai puternice femei din business. Gabriela Simion, General manager Revolut Bank UAB, sucursala România, Revolut

Postat la 16 septembrie 2024 68 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Gabriela Simion, General manager Revolut Bank UAB, sucursala România, Revolut

Cifră de afaceri (consolidată la nivel de grup, 2022 - cel mai recent raport financiar): 1 mld. euro

Profit net (consolidat, la nivel de grup – cel mai recent raport financiar): 7 mil. euro

Număr de angajaţi (global, la final de ianuarie 2024): 9.000


Biografie: Gabriela Simion, director general al Revolut Bank UAB sucursala România, s-a alăturat echipei Revolut România în martie 2021. Este licenţiată în economie şi managementul afacerilor şi absolventă a programului Executive MBA al Kennesaw State University – Coles College of Business, Atlanta-Georgia, USA Executive MBA în cadrul ASEBUSS România. Gabriela are o experienţă de peste 20 de ani în banking, ocupând poziţii manageriale C-level (ABN AMRO, RBS, Citibank, BRD, Intesa Sanpaolo).


► Am debutat în câmpul muncii foarte devreme, la 18 ani, şi am avut nu doar ambiţia de a investi în cariera profesională, dar şi şansa de a mă bucura de oportunităţi fenomenale de creştere chiar de la începutul carierei. Am acceptat nenumărate provocări profesionale de-a lungul timpului. Aveam 25 de ani când am deschis o sucursală într-un oraş în care am ajuns pentru prima dată în viaţă chiar la preluarea postului de manager. La 26 de ani, coordonam o reţea de sucursale bancare, iar acum 20 de ani, la 27 de ani, participam la lansarea de la zero a unei noi divizii. Primul post B-1 l-am obţinut la 28 de ani. A fost o perioadă foarte prolifică - am lansat produse noi şi servicii de la zero, am centralizat şi automatizat procese, am externalizat şi digitalizat servicii şi am dezvoltat parteneriate de succes. Sunt genul de persoană care îmbrăţişează schimbarea, chiar o caută. Mi-au plăcut întotdeauna provocările, să experimentez lucruri noi care să mă scoată din zona de confort şi să îmi deschidă orizonturile, atât profesional, cât şi personal. Mi-am dorit să progresez, să îmi depăşesc limitele şi să fac pionierat în inovaţie, în orice formă a acesteia. Nu cred că la începutul carierei m-aş fi gândit la diversitatea de proiecte şi experienţe prin care voi trece. Am lansat linii noi de business, am fost la companii care au fost vândute, am făcut parte din echipe care au preluat companii, am trecut printr-o criză financiară, o pandemie şi am făcut parte din echipa de transformare a unei bănci de top din România.

► Am avut şansa de a fi înconjurată de oameni de valoare, care m-au ajutat să îmi concretizez planurile şi să progresez continuu. Acum, după această experienţă bogată, mă uit la cei tineri şi caut să am în preajma mea profesionişti din generaţii diverse, care să mă inspire în a găsi noi moduri de a face lucrurile sau care să îmi ţină vie curiozitatea de a explora. Cu orice nouă provocare, cu orice nou proiect îmi place să învăţ noi moduri de a face lucrurile, să descopăr locuri noi, să înţeleg culturi care anterior îmi erau străine. Încurajez pe oricine să continue să înveţe lucruri noi şi să îşi extindă orizonturile.

► Cred că, în prezent, sunt în cel mai bun loc unde se construieşte viitorul. Viitorul banilor noştri. Fintech-ul este o industrie fascinantă care a schimbat şi continuă să transforme, cu un ritm ameţitor, modul în care consumatorii se raportează la bani şi la finanţele personale. Revolut este în prezent cea mai descărcată aplicaţie financiară din Europa, depăşind giganţi ca PayPal. Suntem pe prima poziţie după numărul de descărcări în 13 ţări europene, inclusiv în România, în secţiunea aplicaţii financiare, şi în 26 de ţări europene ne clasăm în top 5, în aceeaşi categorie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.