100 Cele mai puternice femei din business. Luchi Georgescu, Preşedinte, Meda Prod 98, Beciul Domnesc SA

Postat la 21 septembrie 2024 9 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Luchi Georgescu, Preşedinte, Meda Prod 98, Beciul Domnesc SA

Meda Prod 98: Cifră de afaceri netă (2022): 259,3 mil. lei; Profit net (2022): 26,7 mil. lei; Număr de angajaţi: 726

Beciul Domnesc SA: Cifră de afaceri netă (2022): 130,1 mil. lei; Profit net (2022): 22,5 mil. lei; Număr de angajaţi: 465


Biografie: Este fondatoarea şi proprietara companiei Beciul Domnesc şi a Meda Prod 98, deţinând, de asemenea, două hoteluri – Melodia şi Favorit - în staţiunea Venus, precum şi o firmă de construcţii. Cu o educaţie în comerţ finalizată la ASE, a păşit în lumea afacerilor pe cont propriu, fiind pionierul importului în România al unor branduri internaţionale.


► Cu două decenii în urmă, luptam din greu, zi lumină şi o parte din noapte, să fac faţă cât mai bine necesităţilor investiţionale şi de adaptare la cerinţele de piaţă la cele două fabrici: Beciul Domnesc, cu producţie de vinuri şi distilate şi Meda Prod 98 cu producţie de mezeluri. Şi în acelaşi timp să pot aduce în actualitate cele două hoteluri din Venus. Nu mi-am dorit decât să pot merge mai departe pe drumul deja hotărât, sperând să ajung un jucător relevant în industriile în care activez.

► Chiar nu mi-am desenat un traseu, am avut şi încă am ţinte de atins pentru viitorii ani. De unde să ştii ce te aşteaptă? Care va fi mediul economic şi social din ţară? Ce se va întâmpla cu forţa de muncă sau consumatorii? Care vor fi modificările legislative şi impactul lor? Sau cine va fi viitorul preşedinte şi influenţa lui asupra ţării? Va fi război, va fi pace? Ce legislaţie va adopta UE în privinţa mediului? Vom mai consuma carne cât ne dorim? Va mai ploua suficient pentru agricultură? Atât în producţie cât şi în alte domenii de activitate, investitorul român de prea multe ori este pus în situaţia de a juca ruleta rusească.

► O parte din ţinte le-am atins şi am reuşit să devin un jucător relevant în industriile în care activez. Dar mai sunt planuri investiţionale şi strategice de implementat  pentru sănătatea afacerilor. Şi toate astea într-un mediu destul de arid actual, nu tocmai ofertant în România. Însă, „the show must go on”, deci voi continua până ajung la urmatoarea ţintă, când deja voi avea o alta ţintă, şi o alta... Să vedem câte voi mai reuşi. Chiar sunt curioasă!

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.