100 Cele mai puternice femei din business. Marina Popescu, Director general, Floria.ro

Postat la 26 septembrie 2024 18 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Marina Popescu, Director general, Floria.ro

Cifră de afaceri (2023): 10 mil. lei

Număr de angajaţi: 10


Biografie: De cele mai multe ori traseul profesional nu se desfăşoară conform aşteptărilor iniţiale, iar schimbările sunt inevitabile, consideră Marina Popescu, director general al Floria.ro, activă în piaţa de retail online şi floristică.


► Acum 20 de ani eram în liceu. Nu aveam multe lucruri, nici un plan foarte bine stabilit pentru viitor. Dar ştiam foarte clar ce îmi doresc, respectiv să-mi construiesc o carieră de succes. Credeam, încă de pe atunci, în ideea de te dezvolta astfel încât să te poţi adapta destul de rapid indiferent de contextul extern. De aceea, aveam în vedere o facultate care să mă înveţe să funcţionez cu multă elasticitate, să fiu agilă. 

► De cele mai multe ori traseul profesional nu se desfăşoară conform aşteptărilor iniţiale. Schimbările sunt inevitabile, indiferent că sunt legate de piaţa muncii, de tehnologie, de interesele personale sau de alte factori. Nu am fost niciodată setată pe un anumit traseu, am ştiut care este obiectivul, unde vreau să ajung, şi am încercat să nu ratez nicio oportunitate. Aş zice deci că în mare măsură aşteptările mele iniţiale au coincis cu realitatea, pentru că am reuşit să-mi cultiv agilitatea şi să fac schimbări la momentul potrivit.

► Avansul tehnologic va continua să fie un factor major de schimbare. Cu toate aceste schimbări rapide în tehnologie şi economie rămân foarte importante adaptabilitatea şi învăţarea continuă. Educaţia va trebui să se adapteze pentru a pregăti oamenii pentru locurile de muncă ale viitorului şi pentru a promova gândirea critică, creativitatea şi abilităţile sociale. Probabil că interconectarea mai strânsă între platformele online şi offline va deveni o normă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.