14.000 de beneficiari de ajutoare sociale ar putea fi instruiţi şi calificaţi profesional
Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei au încheiat un parteneriat pentru programul A doua Şansă. Este vorba despre atragerea pe piaţa muncii a persoanelor fără studii care au venituri din ajutoarele sociale.
Decizia a fost luată joi în urma unei întâlniri a miniştrilor Raluca Turcan şi Sorin Cîmpeanu. Cei doi au discutat despre soluţiile cele mai potrivite pentru persoanele sărace, beneficiare ale venitului minim garantat, care ar putea fi active pe piaţa muncii.
Ministerul Muncii a identificat un 14.000 de persoane fără studii finalizate la nivel primar sau gimnazial. Este vorba despre persoane care nu au un loc de muncă şi al căror venit este doar cel din ajutorul social.
Pentru a creşte şansele de angajare pe piaţa muncii a acestor persoane, este nevoie de îmbunătăţirea nivelului de educaţie, pe de o parte, dar şi de existenţa cadrului de formare pentru a obţine o calificare profesională, au stabilit autorităţile.
În acest sens, prin programul “A doua Şansă”, Ministerul Educaţiei va asigura locuri pentru persoanele care sunt apte de muncă, dar nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, oriunde există această nevoie. De asemenea, vor fi asigurate locuri şi condiţii pentru ca aceste persoane să poată obţine o calificare profesională care, ulterior, să le permită angajarea pe piaţa muncii.
Ministerul Muncii, prin instituţiile specializate, va oferi consiliere şi sprijin pentru ca beneficiarii programului “A doua Şansă” să se poată angaja pe piaţa muncii cât mai repede posibil.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro