98% dintre europeni respiră aer foarte poluat. Activist de mediu: „Nici măcar în pădurile Carpaţilor nu mai avem aer curat”

Postat la 22 septembrie 2023 167 afişări

98% dintre europeni respiră aer foarte poluat. Activist de mediu: „Nici măcar în pădurile Carpaţilor nu mai avem aer curat”

Europa se confruntă cu o „criză gravă de sănătate publică”. 98% din cetăţenii europeni respiră aer extrem de poluat, arată o analiză The Guardian.
Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Polonia, Slovacia şi Ungaria – au dublul recomandărilor OMS.
Gabriel Păun: „ Atâta timp cât politicul nu va face o strategie energetică mult mai ambiţioasă, vom continua să respirăm acel aer murdar”.

98% din cetăţenii europeni respiră aer extrem de poluat, astfel, continentul se confruntă cu o „criză gravă de sănătate publică” care duce anual la peste 400 de mii de decese, conform unei analize The Guardian.
România se află printre ţările ce au un nivel dublu peste recomandările OMS. Europa se confruntă cu o „criză gravă de sănătate publică”. Ţări precum Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Polonia, Slovacia şi Ungaria, au dublul recomandărilor OMS.

„Harta prezentată de The Guardian ne arată că nici măcar în pădurile Carpaţilor nu mai este aer curat. Atât de mult poluăm, încât în loc să filtreze acele păduri aerul, să ne aducă aer curat în oraşe, din contra, noi cu oraşele am invadat şi aerul din păduri. Situaţia grafică arată foarte drastic”, a spus Gabriel Păun, activist de mediu Agent Green.

Poluarea cu PM2.5 cauzează aproximativ 400.000 de decese pe an pe continentul european. Traficul, industria, încălzirea locuinţei şi agricultura sunt principalele surse de PM2,5. Cânepa absoarbe cei mai multi poluanti si produce de 25 ori mai mult oxigen decât pădurea.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
paduri,
poluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.