Afacere nouă pentru atreprenoarea care a construit alături de soţul ei una dintre cele mai mari companii româneşti

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 16 decembrie 2020 32806 afişări

În urmă cu şase ani, Cristina Timiş, care a pus alături de soţul său bazele unui adevărat imperiu în industria alimentară - Grupul Cris-Tim, deschidea o clinică în inima Capitalei şi miza pe un concept nou în sănătate – medicina integrativă. De ce a ales antreprenoarea dezvoltarea unui business pe această nişă? şi cum a evoluat aceasta până acum?  

Cristina Timiş a deschis în urmă cu şase ani Clinica Eliade în Bucureşti axându-se pe medicina integrativă şi pe conexiunile dintre simptome, afecţiuni, starea emoţională şi energetică a pacientului.

Investiţia în clinică a fost de circa 1,2 milioane de euro, iar banii au fost folosiţi în cabinetele medicale, aparatură, design şi decor al spaţiului din Bucureşti unde se află Clinica Eliade.

„Clinica Eliade a fost fondată în 2014 şi reprezintă o manifestare a dorinţei mele de a aduce în atenţia publicului medicina integrativă şi cei peste 18 ani de căutari legate de sensul vieţii, dezvoltare personală, comunicare, relaţii, stil de viaţă, dar în mod special, legate de sănătate şi vindecare”, a povestit Cristina Timiş.

Antreprenoarea a precizat că în urma experienţei sale, a ajuns la concluzia că exista necesitatea unui spaţiu în care pacientul să fie tratat, ţinând cont de unicitatea sa, de particularităţile sale care au legătură atât cu partea fizică, cât şi cu cea emoţională, mentală, energetică.

„Rezultatele obţinute cu medicina holistică m-au determinat să-mi doresc să fac cunoscută lumii întregi o altă perspectivă a abordării sănătăţii, cât şi a întregului stil de viaţă. În altă ordine de idei, consider că educaţia în general şi în mod particular educaţia în sănătate, ca şi educaţia privind întregul stil de viaţă sunt un pilon esenţial pe care se realizează o construcţie personală solidă”, a mai explicat Cristina Timiş.

Ea a fondat în 1992 grupul Cris-Tim, alături de Radu Timiş, dezvoltând o afacere de familie. Astăzi, grupul Cris-Tim cuprinde şapte linii de business şi anume industria de prelucrare a cărnii, lactatelor şi ready meal, agricultură, creşterea animalelor, producţia de vin şi construcţii. În plus, familia Timiş a intrat şi în domeniul ospitalităţii, deţinând Casa Timiş, un proiect de restauraţie şi turism vini-viticol.

„Medicina integrativă, aşa cum îi spune şi numele, integrează, alătură, împrieteneşte medicina convenţională cu medicina alternativă, cu scopul de a oferi pacientului multiple variante, spre binele lui cel mai înalt. Acest tip de medicină ia în considerare întregul stil de viaţă, relaţii sociale, relaţiile cu ceilalţi şi cu noi înşine, profil emoţional, tipare de gândire, de nutriţie, de mişcare, de somn, mediu de lucru şi de viaţă, deschiderea spirituală”, a precizat Cristina Timiş.

Printre terapiile oferite în cadrul clinicii se numără ozonoterapia, utilizată inclusiv în tratarea şi prevenţia COVID-19, recuperarea medicală, osteopatia, terapia craniosacrală, masaje terapeutice, care sunt de altfel şi cele mai căutate servicii. În clinică există şi o secţie de dermato-estetică şi dermato-cosmetică, unde sunt tratate problemele pielii.

„De asemenea, pentru realizarea atât a unei evaluări, cât şi a unui tratament integralist, am deschis în această vară şi o secţie de recuperare medicală unde pacienţii pot beneficia de kinetoterapie, fizioterapie, kinesiologie, cât si posturologie, care realizează evaluarea posturii”, a mai spus antreprenoarea.

1,2 mil. euro, valoarea investiţiilor de până acum de până acum în Clinica Eliade


În plus, şi sănătatea mintală şi emoţională a pacienţilor ocupă o parte importantă în rândul serviciilor oferite în Clinica Eliade, existând terapii de evaluare şi echilibrare energetică, consiliere psihologică.

„Un an atipic”

Pandemia de COVID-19 a dat peste cap planurile tuturor antreprenorilor, iar domeniul medical nu a fost ocolit de impactul crizei sanitare. Timp de aproximativ două luni, începând din aprilie, consultaţiile sau serviciile medicale care nu au reprezentat urgenţe au fost suspendate, ceea ce a influenţat fluxul pacienţilor în clinici şi spitale.

Până în luna septembrie, în condiţiile în care timp de trei luni activitatea a fost întreruptă, în Clinica Eliade au ajuns peste 2.500 de pacienţi, dintre care majoritatea au apelat la servicii de medicină integrativă. Bonul mediu pentru serviciile oferite în 2020 în cadrul clinicii este de circa 380 de lei.

În cadrul clinicii lucrează 14 angajaţi şi 10 colaboratori.

Cifra de afaceri a companiei în 2019 a fost de 2,6 milioane de lei, iar în primele nouă luni din 2020 clinica a ajuns la 881.000 lei, în contextul în care timp de trei luni, în perioada martie-iunie, a fost închisă.

Planuri de extindere?

Cristina Timiş nu are în plan o extindere a clinicii, cea mai mare provocare fiind lipsa personalului specializat.

„Nu intenţionez niciun plan de extindere în Bucureşti, cum nu am agreat nici ideea de franciză, deşi am avut cereri, deoarece în domeniul medical şi în mod particular în abordarea medicală alternativă, ca în orice alt domeniu, resursa umană de calitate este aproape inexistentă”, a explicat antreprenoarea.

În perioada pandemiei, o parte dintre serviciile clinicii au fost oferite şi online, de la prezentări, la cursuri sau consultaţii gratuite. Totuşi, fondatoarea clinicii spune că vede o oportunitate chiar şi în timpul crizei sanitare provocată de pandemia de COVID-19.

„Piaţa medicală privată de dimensiune medie şi de nişă, cum e şi Clinica Eliade, tocmai datorită dinamismului antreprenorial pe care îl abordez, s-a adaptat în timp real, la fluctuaţiile rapide ale situaţiei medicale naţionale. Sunt timpuri fără precedent în istoria omenirii, în care educarea şi autoeducarea contează mai mult ca oricând în tot ce e legat de fortificarea şi păstrarea imunităţii, de sănătatea holistică a fiinţei”, a mai spus Cristina Timiş.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.