Avertisment sumbru dat de liderul Stellantis, al doilea cel mai mare producător auto din Europa: „Întârzierea tranziţiei către maşinile electrice este o capcană”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 14 octombrie 2024 26 afişări

Avertisment sumbru dat de liderul Stellantis, al doilea cel mai mare producător auto din Europa: „Întârzierea tranziţiei către maşinile electrice este o capcană”

CEO-ul Stellantis a avertizat că întâzierea tranziţiei către maşinile electrice este o „capcană” deoarece va aduce costuri mai mari, scrie FT.

Carlos Tavares, şeful grupului din spatele Peugeot, Fiat şi Jeep, a spus că industria va suferi din cauza profitabilităţii scăzute dacă companiile vor fi nevoite să investească atât în vehiculele electrice cât şi în cele clasice.

„Întârzierea tranziţiei către maşinile electrice este o capcană. Dacă tranziţia durează mai mult, de fapt, nu înlocuieşti tehnologia veche cu cea nouă”, a explicat Tavares.

Acesta a mai arătat că prioritatea Stellantis este aceea de a produce maşini electrice ieftine pentru a supravieţui competiţiei din China.

În acest timp, producătorii europeni îndeamnă autorităţile de reglementare să regândească standardele de emsii din cauza scăderii vânzărilor de maşini electrice.

„Cel mai important lucru este ca aşteptările consumatorilor să fie sincronizate cu cerinţele de reglementare”, a spus Martin Sander, şeful echipei de vânzări şi marketing la Volkswagen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Stellantis,
Carlos Tavares

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.