Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii

Postat la 13 iulie 2024 6880 afişări

Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii

100 Cele mai puternice femei din business. Gemma Webb, CEO & preşedinte, RetuRO SGR

Credit: 426 mil. lei a obţinut RetuRO  din partea ING Bank România 

pentru implementarea Sistemului de Garanţie-Returnare

Număr de angajaţi (2023): 100


Biografie:

Gemma Webb are peste 30 de ani de experienţă diversă în industria FMCG, managementul deşeurilor şi tutun. Preşedinte al Asociaţiei FMCG România, al Asociaţiei de Afaceri Româno-Irlandeze, ea a fost anterior poziţiei actuale CEO şi director general al BAT România.


► De-a lungul parcursului meu profesional mi-am dorit să am un impact pozitiv asupra oamenilor cu care lucrez, sprijinindu-i să se dezvolte continuu şi să-şi atingă potenţialul. Un aspect care m-a preocupat în mod deosebit a fost de a încuraja femeile să-şi asume un rol vizibil şi de impact în mediul de business, să-şi cultive abilităţile de leadership cu încredere şi perseverenţă.

► Am şansa extraordinară de a face parte dintr-un proiect care va avea un impact semnificativ asupra României şi asupra calităţii vieţii, nu numai pentru noi, ci şi pentru generaţiile viitoare. La RetuRO, dezvoltăm şi implementăm cel mai mare proiect de economie circulară la nivel naţional, cu scopul de a construi un viitor mai verde şi mai durabil. Pentru a atinge acest obiectiv, am pornit într-o călătorie lungă, dar captivantă, în care misiunea noastră, pe lângă gestionarea complexităţii unui proiect atât de ambiţios, este şi de a crea o cultură a reciclării care să se reflecte în comportamentul nostru de zi cu zi şi să ne implice pe fiecare dintre noi spre acest obiectiv comun. Nu mi-aş putea imagina un loc mai bun în care să fiu acum. Cu siguranţă, este o experienţă care mi-a depăşit aşteptările.

► Sunt convinsă că în următorii 20 de ani RetuRO şi Sistemul de Garanţie-Returnare vor avea o contribuţie incontestabilă pentru un mediu mai curat, dar şi la nivelul întregii societăţi, stabilind un model de urmat şi pentru alte ţări. Cred, de asemenea, în impactul pozitiv asupra generaţiilor viitoare, lucru probabil mai greu de perceput acum, dar comparând, de exemplu, obiceiurile actuale de reciclare cu cele ale generaţiilor viitoare, sunt sigură că diferenţa va fi una remarcabilă.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.