Cine este românca ce a cofondat cel mai mare lanţ de cafenea de specialitate din România, cu afaceri de aproape 10 milioane de euro

Postat la 26 septembrie 2024 6237 afişări

Cine este românca ce a cofondat cel mai mare lanţ de cafenea de specialitate din România, cu afaceri de aproape 10 milioane de euro

100 Cele mai puternice femei din business. Crina Ciocian, Managing partner, grupul MERON

Cifră de afaceri (2023): 9 mil. euro

Profit net: 0,8 mil. euro

Număr de angajaţi: 200


Biografie: Crina Ciocian este antreprenor, cofondatoarea Meron (cel mai mare lanţ de cafea de specialitate din România) şi fondatoarea The Woman, proiect dedicat promovării leadershipului feminin.


► În urmă cu 20 de ani, perspectiva mea profesională era încă într-o etapă de formare. Visam să devin un lider inspiraţional, să dezvolt ceva durabil. Întrucât lucrez de la vârsta de 15 ani (am început în vacanţele din timpul liceului), nu m-am ferit niciodată de muncă şi m-am simţit mereu atrasă de provocări.

► Am început cariera în domeniul financiar, apoi am migrat către organizarea de evenimente, unde am învăţat cum să navighez printre diversele mecanisme de business şi să înţeleg necesităţile diferitelor pieţe. Aceste experienţe au pavat drumul pentru construirea Meron. La începuturile Meron, nu ştiam şi nu înţelegeam ce înseamnă cu adevărat industria cafelei de specialitate, însă din fericire, într-un timp foarte scurt am realizat că avem mult de lucru pentru a ajunge un brand care are cu adevărat ceva de spus în industrie.

► În viitor, văd industria de cafea influenţată în mod iremediabil de tehnologie şi în special de AI (artificial intelligence). Cred că avansul tehnologic îşi va face simţită prezenţa de la echipamente de prăjire şi preparare a cafelei, ce vor funcţiona pe baza de AI, până la roboţi care vor face munca repetitivă a culegătorilor de cireşe de cafea din fermele de origine. La Meron lucrăm şi acum cu tehnologii de vârf şi vedem cum acestea impactează modul în care lucrăm.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.