Domeniile Ostrov: vânzări mai mari de vin, dar recolta de struguri afectată de condiţiile de climă extremă

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 23 septembrie 2024 11 afişări

Producătorul de fructe şi vinuri Domeniile Ostrov a recoltat, în urma unei veri extrem de călduroase, urmată de ploi abundente, o producţia redusă cu aproximativ 20-30% faţă de anul trecut la strugurii de masă. Recoltarea a început mai devreme în august din cauza căldurii intense, iar condiţiile meteorologice au determinat coacerea accelerată a strugurilor. Totuşi, calitatea şi gustul viitoarelor vinuri nu vor fi afectate. Ploile venite târziu au provocat crăparea boabelor de struguri, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a producţiei. În această campanie, s-au înregistrat pierderi de aproximativ 40% la strugurii de vin şi de masă, iar preţurile vinurilor ar putea creşte în viitorul apropiat.

Soiul de struguri care a rezistat mai bine în aceste condiţii a fost Cabernet Sauvignon, în timp ce Fetească Neagră şi Pinot Noir au fost culese timpuriu, de aceea producţia nu a fost atât de afectată. Soiul mai sensibil, Chardonnay, a suferit şi el din cauza condiţiilor meteorologice. Strugurii de masă au fost, de asemenea, afectaţi, dar sistemele de irigaţie au contribuit la menţinerea unor niveluri minime de producţie.

„Deşi am întâmpinat provocări semnificative din cauza vremii extreme, perioadă lungă de secetă, gestionată pozitiv datorită sistemului de irigaţie prin picurare, care acoperă integral suprafaţa cultivată”, a declarat Oana Belu, CEO, Domeniile Ostrov.

Pe piaţa vinurilor, Domeniile Ostrov a înregistrat o creştere de 10% a vânzărilor în prima jumătate a lui 2024 şi se preconizează o creştere de 12% până la sfârşitul anului. Vânzările cantitative de vin în perioada 1 ianuarie – 31 august 2024 au ajuns la aproape 3 milioane de litri.

Vinurile Domeniile Ostrov sunt disponibile în magazinele naţionale reprezentative, precum Kaufland, Lidl, Carrefour, Auchan şi Metro.

Domeniile Ostrov este un producător de vinuri situat în regiunea Dobrogea, România, o zonă renumită pentru condiţiile de vinificaţie. Portofoliul include vinuri roşii, albe şi roze.

Domeniile Ostrov în 2023 a produs peste 10 milioane de litri de vin, ajungând la o cifră de afaceri de 50 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recolta,
conditii,
clima,
vinuri,
producator,
calitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.