Fulga Dinu şi-a început cariera la New York ca bancher de investiţii pentru JPMorgan, iar paşii parcursului său profesional au îndreptat-o spre conducerea uneia dintre cele mai puternice companii din ţară. Ce face ea acum?

Postat la 13 iulie 2024 230 afişări

Fulga Dinu şi-a început cariera la New York ca bancher de investiţii pentru JPMorgan, iar paşii parcursului său profesional au îndreptat-o spre conducerea uneia dintre cele mai puternice companii din ţară. Ce face ea acum?

100 Cele mai puternice femei din business. Fulga Dinu, Country manager, CPI Romania

Cifră de afaceri: N/A

Profit net: N/A

Număr de angajaţi: 41


Biografie:
Fulga Dinu şi-a început cariera la New York ca bancher de investiţii pentru JPMorgan. La începutul anilor 2000, la întoarcerea în România, a înfiinţat şi a condus divizia imobiliară a HVB Bank. Această experienţă a fost urmată de funcţia de country manager la Eurohypo AG (la acea vreme, filiala de creditare imobiliară a Commerzbank AG). În continuare, Fulga şi-a îmbogăţit experienţa în calitate de CFO al unuia dintre cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale şi birouri din România, Iulius Group. În martie 2018, a preluat funcţia de country manager operations la IMMOFINANZ România, iar în septembrie 2022, a devenit country manager al CPI România.


► Mi-am dorit dintotdeauna să am de-a face cu imobiliarele, fiind un domeniu tangibil, vizibil şi mai ales foarte stabil. Când eram adolescentă, visam să devin arhitect, însă viaţa m-a îndreptat spre studii la New York, unde m-am specializat în finanţe şi investiţii.

La întoarcerea în România, jobul pe care l-am obţinut în cadrul HVB Bank a fost acela de a înfiinţa divizia de finanţări imobiliare a băncii; ulterior, am devenit country manager pentru România la Eurohypo (divizia de finanţări imobiliare a Commerzbank). A fost un moment inedit, practic am crescut odată cu piaţa, în anii în care se puneau bazele industriei imobiliare structurate româneşti. Am fost bancher de finanţări imobiliare mai mult de 12 ani, timp în care, am finanţat sau cel puţin analizat toate proiectele de pe piaţă. Această expunere extraordinară mi-a dat ulterior ocazia de a mă muta de partea cealaltă a baricadei, cea a dezvoltatorilor şi investitorilor imobiliari. Acest parcurs mi-a dat posibilitatea să am o viziune de 360 de grade asupra acestei industrii care continuă şi astăzi să mă fascineze. Aşadar, construind pas cu pas, am ajuns după 20 de ani exact în locul pe care mi l-am dorit.

► Întotdeauna mi-am dorit să învăţ, să evoluez şi mai ales să îmi aduc contribuţia în toate proiectele în care m-am implicat. Mă uit acum înapoi cu mândrie când văd proiecte mari, durabile – malluri, clădiri de birouri, hoteluri, facilităţi industriale, proiecte rezidenţiale, la care mi-am adus şi eu contribuţia. Aşadar aş putea spune că da, am crescut organic şi sănătos şi mi-am îndeplinit în cea mai mare parte ambiţiile de la începutul carierei.

► Industria imobiliară este unul dintre cele mai stabile domenii din câte au existat vreodată. Avem şi astăzi clădiri milenare care ne uimesc şi care ne arată că oamenii au avut mereu nevoia unui cămin, a unui loc unde să se întâlnească, a unui loc unde să petreacă sau a unui loc unde să venereze. Prin urmare, cred că în real estate vor apărea schimbări majore, de bine, în ceea ce priveşte sustenabilitatea clădirilor. Şi mai cred, de asemenea, că vor fi şi beneficii care vor putea fi adăugate cu ajutorul inteligenţei artificiale. În ceea ce mă priveşte, voi continua să mă dedic acestei profesii cu aceeaşi pasiune şi mai ales inovaţie şi adaptabilitate ca şi până acum.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.