Hotelurile din Bucuresti, printre cele mai goale din Europa
Rata de ocupare a hotelurilor din Bucuresti a inregistrat una dintre cele mai mari scaderi din Europa in 2008, coborând cu 19,6% la 57%, in contextul in care deteriorarea increderii consumatorilor, lipsa de finantare si diminuarea cheltuielilor de afaceri afecteaza industria hoteliera din lumea intreaga, arata un raport publicat de Deloitte Touche Tohmatsu.
In timp ce oferta pe piata de hoteluri din Bucuresti a crescut semnificativ, anul trecut, prin inaugurarea de noi unitati precum Ramada Plaza sau Radisson SAS, or extinderea Rin Grand Hotel, veniturile pe camera disponibila (revPAR) au coborât cu 12,7% la 76 euro (96 dolari). Studiul Deloitte Global Performance Review, aflat la a sasea editie, compara performanta hotelurilor din orase cheie la nivel mondial, majoritatea unitatilor incluse in studiu fiind din categoria trei stele sau mai sus. Acesta indica o scadere pronuntata a gradului de ocupare la nivel mondial, in conditiile in care declinul economic s-a accelerat si a afectat sectoarele de turism de relaxare si turism de afaceri, mai ales in trimestrul patru din 2008.
Studiul citeaza statisticile Organizatiei Mondiale a Turismului, potrivit carora in a doua jumatate a anului 2008 numarul turistilor care au calatorit in strainatate a scazut cu 1%. Pe fondul cresterii de 5% din prima parte a anului, insa, evolutia anuala totala a fost de plus 2%. Chiar daca acest procent s-a situat sub cresterea de 7% inregistrata in 2007, numarul turistilor care au calatorit in strainatate a crescut cu 16 milioane, stabilindu-se astfel un nou record de 924 milioane de turisti la nivel global. George Mucibabici, Presedintele Deloitte Romania, avertizeaza insa ca vestile nu sunt bune in perioada urmatoare, asa ca industria de turism va trebui sa isi concentreze atentia pe strategii de supravietuire in acest an.
“Este important ca autoritatile si industria de profil sa isi indrepte atentia spre proiecte de dezvoltare a infrastructurii de turism, cum sunt extinderile de aeroporturi sau dezvoltarile hoteliere, care vor pune bazele cresterii pe termen lung si ale sustenabilitatii.”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro