Povestea unei românce, a cărei principală preocupare, de 15 ani, este să lupte pentru oraşe mai verzi în România

Postat la 25 septembrie 2024 119 afişări

Povestea unei românce, a cărei principală preocupare, de 15 ani, este să lupte pentru oraşe mai verzi în România

100 Cele mai puternice femei din business. Raluca Fişer, Preşedinte, Asociaţia Green Revolution

Număr de angajaţi: 50


Biografie: De 15 ani, preocuparea Green Revolution este să lupte pentru oraşe mai verzi în România prin proiecte ample de educaţie de mediu, spun reprezentanţii asociaţiei. Sub umbrela Green Revolution stau platforma de ştiri de mediu green-report.ro, conferinţele Green Report, Gala Green Report, Ivelo, Roaba de Cultură şi Podcast Green Report.


► Cu două decenii în urmă, am luat decizia de a înfiinţa prima publicaţie de business de mediu şi de a promova temele legate de protecţia mediului, încercând să le integrez în agenda politică şi publică. La acea vreme, interesul pentru aceste probleme era scăzut, dar intrarea în UE a impus alinierea la politicile europene privind mediu.

► În fiecare zi, învăţ şi cresc, explorând nu doar subiectele care mă pasionează, ci şi ceea ce înseamnă să fiu un lider autentic şi să valorific parteneriatele strategice. În această călătorie, am continuat să-mi perfecţionez studiile, dar cel mai mult am învăţat din interacţiunile cu colegii, clienţii şi partenerii mei. De exemplu, nu m-am gândit niciodată că voi contribui 9 ani la conducerea celei mai importante organizaţii europene de promovare a transportului cu bicicleta, devenind vicepreşedinte al ECF (European Cyclists Federation), şi nici să fiu ulterior aleasă ca preşedinte al WCA (World Cycling Alliance).

► Personal, sunt convinsă că trebuie să revizuim profund modul în care gestionăm resursele existente, având în vedere că acestea nu sunt doar ale noastre, ci avem o responsabilitate morală să le protejăm pentru generaţiile viitoare. Consumatorii sunt din ce în ce mai educaţi şi mai informaţi, ceea ce va exercita o presiune semnificativă asupra politicienilor şi a oamenilor de afaceri care nu răspund corespunzător cerinţelor agendei de mediu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.