Povestea unei tinere care a reuşit să construiască împreună cu sora ei o afacere de milioane de euro în România

Postat la 16 august 2024 31027 afişări

Povestea unei tinere care a reuşit să construiască împreună cu sora ei o afacere de milioane de euro în România

100 Cele mai puternice femei din business. Elena Oancea, Managing partner, Lemon Interior Design & Lemon Office Design

Cifră de afaceri (2022): 124 mil. lei

Profit net (2022): 21 mil. lei

Număr de angajaţi: 50


Biografie: Elena Oancea, cofondatoare a Lemon Interior Design, este absolventă de Drept, dar a ales să îşi canalizeze pasiunea spre designul de interior, încurajând astfel oamenii să aducă frumosul în mod conştient în viaţa lor în fiecare zi, fie că vorbim de rezidenţial, office sau hospitality.


► Dintotdeauna am visat la o viaţă profesională de succes, recunosc, dar să ştii că nu în domeniul designului de interior, ci... surpriză, în procuratură! Se pare că am fost fascinată şi atrasă de dreptate, de spiritul justiţiar. Mi se păreau fascinante abilităţile necesare în această zonă profesională, pe care le aveam şi nativ: raţionamentul, capacitatea analitică, abilităţile de comunicare, perseverenţa... Între timp, mi le-am şi dezvoltat, dar pentru cu totul alt domeniu. Aşadar, am absolvit Facultatea de Drept şi cred că la vremea aceea, pe când eram o studentă sosită la Bucureşti din Bacău, nu visam că voi pune împreună cu sora mea, care este şi partenera mea de business, bazele unui birou de design interior care va creşte atât de frumos.

► Pe parcursul anilor 2006 şi 2007, viaţa mea profesională a luat o întorsătură neaşteptată când am început să explorăm lumea designului de interior printr-un business de retail pentru decoraţiuni şi mobilier. Aceasta a fost punctul de plecare într-o călătorie plină de evoluţie, învăţare şi pasiune. Această răscruce a intereselor şi abilităţilor mi-a modelat parcursul într-un mod neaşteptat, canalizându-mi pasiunea pentru frumos şi dorinţa de a crea spaţii armonioase spre designul interior. Astfel, ceea ce a început ca un joc şi o pasiune s-a transformat în cariera pe care o îmbrăţişez astăzi cu tot sufletul. Munca mea în designul de interior îmbină raţionamentul analitic şi abilităţile de comunicare într-un mod creativ şi vizual, demonstrând că drumurile noastre profesionale pot lua întorsături surprinzătoare.

► Pe măsură ce privesc spre viitor, sunt animată de aceeaşi pasiune şi hotărâre de a inova şi de a depăşi graniţele convenţionale ale designului de interior, îmbrăţişând noi provocări şi oportunităţi de creştere într-un domeniu în continuă schimbare. Următorii 20 de ani promit să aducă transformări semnificative în lume, în domeniul în care activez şi în cadrul companiei pe care am avut privilegiul să o construiesc, alături de Cristina. În contextul unei accelerări fără precedent a tehnologiei şi al unei conştientizări crescute a importanţei sustenabilităţii, anticipăm o evoluţie profundă a designului de interior. Aceasta va implica o integrare mai strânsă a soluţiilor tehnologice avansate, precum realitatea augmentată şi inteligenţa artificială, pentru a crea spaţii care nu doar răspund nevoilor estetice şi funcţionale, dar şi celor legate de eficienţă energetică şi impact asupra mediului.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.