Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energie a mărit, de la 1 iunie, cu 40% tariful de servicii de sistem al Transelectrica, creştere care se va regăsi în facturile tuturor consumatorilor, afirmă senatorul USR, Cristian Bordei.

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 iunie 2024 22 afişări

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energie a mărit, de la 1 iunie, cu 40% tariful de servicii de sistem al Transelectrica, creştere care se va regăsi în facturile tuturor consumatorilor, afirmă senatorul USR, Cristian Bordei.

„Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energie, agenţie controlată de PNL, a mărit, de la 1 iunie, cu 40% tariful de servicii de sistem al Transelectrica, creştere care se va regăsi în facturile tuturor consumatorilor, fie că este vorba de consumatori casnici, fie de firme”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Potrivit sursei citate, înainte de 1 iunie 2024 tariful era de 9,17 lei/MWh (fără TVA) şi de luna aceasta a ajuns la 12,84 lei/MWh.

„Mărirea de tarif, de 40%, a fost decisă de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE), agenţie condusă de un om numit de PNL: George Sergiu Nicolescu. Ordinul ANRE a fost publicat în Monitorul Oficial în 30 mai 2024, dar nu a fost comunicat public de către Agenţie. Politizarea agenţiilor care controlează funcţionarea unor domenii economice strategice este principala cauză pentru care românii plătesc tarife tot mai mari pe servicii publice care nu îşi cresc deloc calitatea”, se mai arată în comunicat.

„Creşterea abruptă cu 40% a tarifelor Transelectrica este cea mai nouă dovadă că managementul numit politic de PSD-PNL aduce rezultate catastrofale pentru economie şi pentru români. Creşterea tarifelor Transelectrica, aprobată de ANRE, va duce la o nouă creştere a preţurilor energiei pentru cetăţeni şi pentru companii, exact în cel mai prost moment, când preţurile produselor de bază sunt deja sufocant de mari, iar economia dă semne de scădere. În orice ţară normală, unde operatorul de transport şi reglementatorul pieţei energiei au conduceri profesioniste, o creştere atât de mare a tarifelor ar fi de neconceput, dar în România politrucilor incompetenţi PSD-PNL este perfect posibil”, spune Cristian Bordei, senator USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bordei,
anre,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.