Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general UNSAR: Din datele colectate de noi există peste 2.000 dosare de daună deschise la nivelul membrilor UNSAR ca urmare a furtunilor recente. Anul trecut au fost deschise în tot anul 4.600 dosare de daună pentru furtuni
În weekend ca urmare a evenimentelor recente a furtunilor, companiile de asigurări s-au mişcat repede, iar din datele colectate există peste 2.000 dosare de daună deschise la nivelul membrilor UNSAR, a spus Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general, UNSAR, în cadrul ZF Bankers Summit 2024, în cea de-a treia zi dedicată asigurărilor.
“În weekend ca urmare a evenimentelor recente a furtunilor, companiile de asigurări s-au mişcat repede, iar din datele colectate de noi există peste 2.000 dosare de daună deschise la nivelul membrilor UNSAR. Ca idee, anul trecut au fost deschise cu totul pentru furtuni 4.600 dosare de daune. Deja ca urmare a evenimentelor din ultimele zile suntem la aproape jumătate, iar acestea sunt pentru un singur eveniment punctual.”
Ce a mai spus Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general, UNSAR:
Există un interes în creştere pentru asigurări, în ultimii ani am ajuns la 7.700 de studenţi prin programul SmartFin pe care îl derulăm alături de ISF prin intermediul unor lectori care vin din partea companiilor membre UNSAR. Vorbim despre un master de studii actuarial. Se mişcă lucrurile şi acest lucru arată că există nevoie de oameni în asigurări. Trebuie să ducem asigurările mai aproape de români. Asta se poate face şi cred că putem face asat prin toate tipurile de instrumente pe care le avem la dispoziţie, indiferent că vorbim despre distribuitori de asigurări, dezvoltarea zonei de online.
Dacă ne uităm la cum arată piaţa acum există 25 de companii locale şi alte 15 companii care operează pe baza paşaportării din cele 25 doar 8 practică RCA, si probabil numărul companiilor care practică această linie de business va creşte în momentul în care şi legislaţia va fi una echilibrată.
Nu este vorba despre numărul de companii care activează pe piaţă, este vorba despre cât de mult, repede şi bine ajungem alături de românie. Am văzut anul trecut o scădere a petiţiilor cu 53%. Vedem un interes în creştere a românilor pentru asigurări de locuinţe, voluntare de sănătate, de călăorie.
În momentul de faţă doar 5% din companiile din România au o poliţă de asigurare de răspundere profesională sau legală, iar 16% au o asigurare de bunuri şi proprietăţi.
Există ca urmare a cerecetărilor sociologice pe care le facem o creştere a interesului pentru mai multe tipuri de asigurări. Asigurările funcţionează inclusiv ca un filtru pe zona de prevenţie.
Penetrarea în PIB este 1,36% în România, în CEE este 2,5%, la nivelul UE este vreo 7%.
Avem un deficit de protecţie de 132.000 lei pe fiecare familie, adică sunt bani de care o familie poate avea nevoie în cazul producerii unui eveniment nefericit, deces, invaliditate, bani de care are nevoie, dar bani pe care nu îi are în medie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro