Amenzi de 600.000 de lei şi 70 de tone de deşeuri confiscate de Garda de Mediu în Bolintin Vale

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 iunie 2024 20 afişări

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut joi verificări în localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, la centre de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. Au fost date amenzi de 600.000 de lei şi au fost confiscate 70 de tone de deşeuri.

Amenzi de 600.000 de lei şi 70 de tone de deşeuri confiscate de Garda de Mediu în Bolintin Vale

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu, opt echipe de comisari de la Comisariatul General şi de la comisariatele Bucureşti şi Ilfov, împreună cu opt grupări ale Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au desfăşurat o acţiune inopinată care a vizat verificarea a opt centre de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

În timpul controlului, au fost verificate documentele de provenienţă pentru stocurile de materiale existente, precum şi existenţa actelor de reglementare şi modul în care sunt respectate autorizaţiile de mediu.

În urma verificărilor, comisarii GNM au aplicat 10 sancţiuni în valoare totală de 600.000 lei şi au confiscat aproximativ 70 de tone de deşeuri valorificabile.

„Şi astăzi şi ieri, subiectul la zi, în cadrul acţiunilor pe care le-am coordonat, a fost problema deşeurilor. În cazul de ieri, de la Strejnicu, jud. Prahova, am avut situaţia abandonării ilegale, respectiv a îngropării de deşeuri, iar azi, la Bolintin Vale ne-am ocupat de deşeurile valorificabile. Faptele constatate în timpul acestor verificări arată că problema deşeurilor rămâne un subiect fierbinte pentru noi, care trebuie tratat cu maximă atenţie şi intransigenţă, întrucât ilegalităţile în acest domeniu sunt frecvente şi au un impact major asupra mediului. Cu siguranţă, astfel de acţiuni vor continua şi se vor extinde şi în alte judeţe, cu scopul de a combate infracţionalitatea de mediu în toate zonele ţării şi la toate nivelurile”, a declarat comisarul general adjunct Florin Bănică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
garda de mediu,
deşeuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.