Americanii fac eforturi mari pentru a ţine pe linia de plutire gigantul Boeing, care se confruntă cu mari probleme tehnice, ceea ce face să piardă bani într-un ritm fără precedent

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 28 octombrie 2024 14 afişări

Americanii fac eforturi mari pentru a ţine pe linia de plutire gigantul Boeing, care se confruntă cu mari probleme tehnice, ceea ce face să piardă bani într-un ritm fără precedent

Kelly Ortberg, numit CEO al Boeing în luna august, analizează posibilitatea vânzării diviziei spaţiale a companiei, ca parte a unui plan de redresare, conform unui raport al The Wall Street Journal. Planurile, aflate încă într-o fază incipientă, ar putea include vânzarea navetei spaţiale Starliner şi a proiectelor asociate de susţinere a Staţiei Spaţiale Internaţionale, scrie The Verge.

Boeing traversează o perioadă dificilă, confruntându-se cu acuzaţii de fraudă în legătură cu prăbuşirea avionului 737 Max, dar şi cu probleme legate de avionul Starliner, care a reţinut doi astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională timp de mai multe luni. Tot săptămâna aceasta, un satelit produs de Boeing pentru Intelsat a încetat brusc să funcţioneze, suferind o „anomalie” şi dezintegrându-se neaşteptat.

„Este mai bine să ne concentrăm atenţia pe mai puţine operaţiuni, dar pe care să le putem realiza cu excelenţă, decât să ne extindem exagerat planurile de operare în detrimentul standardelor de calitate”, a declarat Ortberg în cadrul unei teleconferinţe privind rezultatele financiare din această săptămână. „Ne vom concentra pe avioanele comerciale şi sistemele de apărare, care vor rămâne activităţile de bază ale Boeing pe termen lung. Totuşi, există anumite domenii marginale unde am putea deveni mai eficienţi sau care ne distrag atenţia de la obiectivele principale.”

Cu toate acestea, surse citate de WSJ afirmă că Boeing va continua, probabil, să gestioneze proiectul Space Launch System, destinat să sprijine viitoarele misiuni NASA pe Lună. Se aşteaptă, de asemenea, ca Boeing să păstreze operaţiunile sale de producţie de sateliţi comerciali şi militari.

Ortberg va trebui să implementeze schimbări importante în lunile următoare, în contextul în care compania continuă să înregistreze pierderi financiare. Raportul de miercuri privind veniturile Boeing a arătat pierderi de 6,17 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.