Ana Dumitrache, CTP: La km23 pe A1 vom avea primul parc de 1 milion mp din Europa
În România, CTP îşi propune să finalizeze construcţia unor clădiri cu o suprafaţă totală de peste 330.000 mp până la finalul lui 2021, iar investiţiile dedicate acestor proiecte depăşesc suma de 200 milioane euro.
CTP, cel mai mare proprietar de centre logistice din România, accelerează planul de investiţii pe piaţa locală şi are în plan să treacă pragul de 2 mil. mp până la finalul anului 2021 şi vizează construcţia a încă 300.000 mp de centre logistice.
În România, CTP îşi propune să finalizeze construcţia unor clădiri cu o suprafaţă totală de peste 330.000 mp până la finalul lui 2021, iar investiţiile dedicate acestor proiecte depăşesc suma de 200 milioane euro.
„Anul acesta bugetul de investiţii în România a fost de circa 300 mil. euro. O parte vor continua şi anul viitor şi suma include şi achiziţiile de proiecte. Cel mai probabil şi anul viitor vom discuta despre o sumă similară“, a spus Ana Dumitrache, country head pentru România al CTP.
De asemenea, compania condusă şi fondată de olandezul Remon Vos are în plan şi noi achiziţii pe piaţa locală.
„Anul acesta mai avem în plan noi achiziţii, atât în ţară, cât şi în Bucureşti. Mai sunt produse la vânzare şi depinde şi preţul. Noi cumpărăm şi modernizăm. Produse noi la vânzare nu prea sunt, iar noi dorim să ne extindem şi organic“, a spus Ana Dumitrache.
Bugetul a crescut cu circa 10% deoarece sunt clienţi noi şi au reluat proiecte care erau on-hold precum cel de la Ştefăneşti - Bucharest North din nordul Capitalei şi am devansat unele care erau programate pentru 2021. CTP a mai început un proiect nou la Timişoara, Timişoara 4 pentru un client nou.
Un proiect care se desfăşoară într-un ritm accelerat este depozitul pe care CTP îl construieşte pentru operatorul logistic al lui Kingfisher, compania Quehenberger, în cadrul CTPark Bucharest West.
Pe lângă depozitul pentru Kingfisher, compania care operează Brico Depot în România, CTP mai dezvoltă, în acelaşi timp, alte şase proiecte în parcurile din Timişoara, Turda, Sibiu, Piteşti, dar şi din jurul Capitalei - CTPark Bucharest şi CTP Bucharest North.
CTP va construi la Oradea şi un terminal cargo pentru aeroportul de acolo.
„Ne extindem şi la Oradea, a fost o licitaţie pe care am câştigat-o - un proiect de cargo lângă aeroport scos la licitaţie de către primărie. Avem exemplul Iaşiului care a extins aeroportul, iar extinderea a avut un efect pozitiv asupra investitorilor. La Oradea este primul pe cargo aerian al CTP şi primul proiect de cargo în afara Bucureştiului“, a spus Ana Dumitrache. Investiţia va fi de circa 32 mil. euro.
Parcul Bucharest West al CTP va ajunge până la finalul anului la 720.000 mp faţă de 664.000 mp în prezent, iar în perioada următoare va ajunge la 1 mil. mp, devenind cel mai mare din Europa şi primul care atinge pragul de 1 mil. mp.
„În Bucharest West sunt 2.500 de angajaţi şi vor ajunge la 4.000. De asemenea, parcul va ajunge la 1 mil. mp suprafaţă închiriabilă faţă de 664.000 mp ai CTP acum, atât parcul industrial, cât şi în afară. Tot la km23 al A1 mai sunt depozite de 100.000 mp ale KLG, de 60.000 mp ale H.Essers, iar Dunapack are circa 25.000 mp. În cinci ani ne-am propus să atingem maturitatea şi va fi cel mai mare parc din Europa. Circa 720.000 mp va avea la finalul acestui an. Parcul acesta nu deserveşte Bucureştiul, ci restul ţării. Situaţia va fi mai bună în zonă atunci când A0 va fi funcţională. De aici este deservită şi Bulgaria spre exemplu, sau chiar Turcia şi zona balcanică“, a spus Ana Dumitrache.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro