Andronache spune că PSD blochează indexarea pensiilor militarilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 octombrie 2024 7 afişări

PSD nu a sprijinit aplicarea procedurii de urgenţă pentru dezbaterea legii de indexare a pensiilor militare, spune liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache. „E o chestiune de orgoliu pe care o văd la colegii din PSD”, afirmă el.

Andronache spune că PSD blochează indexarea pensiilor militarilor

„Spre surprinderea noastră, nu am fost sprijiniţi în aplicarea procedurii de urgenţă, adică dezbaterea în maxim o săptămână la Camera Deputaţilor a acestui proiect de colegii noştri din Partidul Social Democrat. Nici colegii din UDMR nu au votat pentru propunerile noastre ca termenele să fie foarte scurte de dezbatere. Mai mult decât atât am avut surpriza neplăcută ca ai noştrii colegi de coaliţie să propună dezbaterea proiectului în mai multe comisii decât cele care ar fi fost normal să fie sesizate”, spune Gabriela Andronache după şedinţa Biroului Permanent.

El precizează că la Comitetul Liderilor s-a respins propunerea de procedură de urgenţă, „ceea ce înseamnă că acest proiect va sta în camera deputaţilor probabil până după alegeri”.

„Nu este absolut deloc normal ca o propunere legislativă care vizează îmbunătăţirea vieţii unor cetăţeni în România, o categorie extrem de importantă cum sunt militarii şi de asemenea cei care au făcut parte din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, să aibă de suferit din cauza faptului că urmează alegeri parlamentare şi alegeri prezidenţiale. De asemenea este total nepotrivit să votezi împotriva unui proiect pe motiv că este propus de Partidul Naţional Liberal. În mod normal acest proiect trebuia susţinut şi votat într-o săptămână la Camera Deputaţilor, urmând să meargă la Senat”, adaugă liderul deputaţilor PNL.

Întrebat dacă, la nivel parlamentar, coaliţia mai funcţionează, Andronache spune: „Eu cred că e doar o chestiune de orgoliu. Cine, vezi Doamne, iniţiază primul un astfel de demers legislativ. Nu cred că aşa trebuie abordate lucrurile. Cred că această propunere trebuia sprijinită. Eu ştiu că da, că a existat un acord în coaliţie pentru ca pensiile militare de stat să fie indexate pe bada unui mecanism care este cuprins în această propunere legislativă”, încheie Andronache.

Mai mulţi parlamentari liberali au depus în luna septembrie un proiect de lege pentru reinstituirea actualizării şi indexării pensiilor din sistemul militar, de ordine publică şi siguranţă naţională. Măsura nu se va aplica demnitarilor pensionari militari pentru perioada în care deţin funcţia de demnitate publică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
andronache,
pensii,
militare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.