LIVE: ZF Real Estate by Storia - Piaţa rezidenţială în 2024: între optimism şi prudenţă?

Anglia. Experţii cer interzicerea prăjiturilor şi biscuiţilor la prânz

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 noiembrie 2024 7 afişări

Specialiştii în nutriţie din Anglia trag un semnal de alarmă şi cer guvernului să interzică servirea prăjiturilor şi biscuiţilor în şcoli în timpul prânzului, după ce au descoperit că unele dintre aceste produse conţin până la 12 linguriţe de zahăr, relatează The Guardian.

Anglia. Experţii cer interzicerea prăjiturilor şi biscuiţilor la prânz

Grupul Action on Sugar, format din nutriţionişti şi experţi în sănătate de la Universitatea Queen Mary din Londra, a analizat zeci de produse dulci servite în şcoli. De exemplu, un singur pachet de marţipan conţine 51 de grame de zahăr, în timp ce variantele cu alune întregi ale aceleiaşi mărci au 44 de grame - echivalentul a 11 linguriţe de zahăr.

„Avem o datorie faţă de fiecare copil să transformăm şcolile în zone protejate de zahărul inutil, pentru ca elevii să poată creşte mai sănătoşi, mai puternici şi fără riscul bolilor cauzate de alimentaţie”, explică Dr. Kawther Hashem, specialist în nutriţie la Universitatea Queen Mary şi coordonatorul cercetării.

Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât şcolile au permisiunea să servească deserturi, prăjituri şi biscuiţi la prânz şi pot fi oferite atât produse cumpărate, cât şi preparate în bucătăriile şcolilor.

Un copil care mănâncă o prăjitură la prânz, un baton de ciocolată pe drumul spre casă şi doi biscuiţi după cină poate ajunge să consume echivalentul a 23 de linguriţe de zahăr într-o singură zi.

Experţii cer revizuirea standardelor alimentare şcolare pentru a interzice complet dulciurile la prânz şi extinderea taxei pe zahăr (care acum se aplică doar băuturilor răcoritoare) la toate produsele cu conţinut ridicat de zahăr.

Guvernul britanic a răspuns că încurajează şcolile să promoveze o alimentaţie sănătoasă şi a lansat recent un program de pregătire pentru directorii de şcoli pentru a înţelege mai bine standardele nutriţionale. „Suntem hotărâţi să creăm cea mai sănătoasă generaţie de copii din istoria noastră, mutând accentul de la tratament la prevenţie, inclusiv prin limitarea accesului elevilor la fast-food", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anglia,
şcoală,
zahăr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.