Anul soarelui: Care sunt cele mai mari 10 parcuri solare avizate în 2022 şi cine sunt greii din spatele lor? Dacă se vor realiza, investiţiile sar de 2 mld. euro
Anul 2022 a echivalat cu relansarea proiectelor de energie verde pe plan local, vedeta incontestabilă a noului val de regenerabile fiind investiţiile în energia solară. Spre exemplu, doar cele mai mari 10 proiecte solare care au obţinut avizul tehnic de racordare la reţea anul acesta au o capacitate de peste 2.500 MW, realizarea lor presupunând investiţii de peste 2 miliarde de euro.
Potrivit datelor centralizate de ZF de pe site-ul Transelectrica, cele mai mari trei parcuri avizate anul acesta ar urma sa fie realizate în Arad, cel mai mare având o capacitate uriaşă, de peste 1.000 MW. Dimensiunea proiectului este fără precedent în România, acesta fiind dezvoltat de omul de afaceri Emanuel Muntmark, proprietarul grupului Monsson, cel mai puternic dezvoltator de proiecte de energie verde din România. Proiectul a fost însă cumpărăt de britanicii de la Actis.
Următoarele două proiecte ca şi capacitate sunt deţinute de italienii de la Enel care însă au anunţat un exit total de pe piaţa locală fiind în discuţii exclusive cu grecii de la PPC.
OMV Petrom este un alt investitor în energia solară având în dezvoltare mai multe parcuri alături de CE Oltenia.
În acest moment, România are o capacitate în proiectele solare de circa 1.300 MW.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro