Aproximativ 40 de pacienţi oncologici români se adresează lunar spitalului Wiener Privatklinik din Viena

Autor: Georgiana Călin Postat la 02 octombrie 2017 791 afişări

Aproximativ 40 de pacienţi oncologici români se adresează lunar Centrului de Excelenţă în Oncologie al Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece. Cea mai mare parte a acestora sunt interesaţi de imunoterapie, cel mai modern tratament al cancerului, care nu este disponibil în România şi care presupune potenţarea sistemului imunitar al pacientului pentru a lupta împotriva cancerului.

Aproximativ 40 de pacienţi oncologici români se adresează lunar spitalului Wiener Privatklinik din Viena

“Tratamentele oncologice inovatoare de care dispunem sunt unul dintre principalele motive pentru care pacienţii români apelează la serviciile noastre. Din această categorie fac parte terapia ţintită personalizată, bazată pe diagnosticul genetic al tumorii şi imunoterapia, un tratament revoluţionar şi extrem de promiţător, care salvează anual sute de pacienţi din întreaga  lume. WPK este unul dintre puţinele centre medicale private din Europa care asigură  acest tratament, deţinând toate tipurile de imunoterapie înregistrate la nivel mondial. Un alt aspect extrem de important este suportul pe care îl oferim pacienţilor, astfel încât aceştia să poată începe tratamentul în cadrul centrului nostru în cel mai scurt timp.” a declarat dna Ema Diea, Directorul Departamentului Internaţional al spitalului Wiener Privatklinik.

Utilizată în mod singular sau împreună cu tratamentele oncologice "clasice" (chimioterapia, radioterapia şi chirurgia), imunoterapia este în prezent utilizată cu succes în tratarea mai multor tipuri de cancer, îndeosebi cancerele pulmonare, melanomul malign cu metastaze, unele tipuri de leucemie, cancerul de ficat şi cancerul de vezică urinară. Domeniul imunoterapiei este în continuare cercetat în întreaga lume pentru a putea extinde aria sa de acţiune către mai multe tipuri de cancer. 

În Centrul de Excelenţă în Oncologie al WPK îşi reunesc competenţele legate de diagnosticarea şi tratarea cancerului peste 30 de experţi de elită în domeniu, incluzând oncologi, hematologi, chirurgi, specialişti în medicină nucleară şi geneticieni. Activitatea medicală este coordonată de către profesorul universitar Christoph Zielinski, unul dintre cei mai apreciaţi experţi la nivel european în oncologie, imunoterapie şi tratamentul personalizat al cancerului, care a consultat şi tratat peste 900 de pacienţi români în în ultimii ani, atât la Viena cât şi în Bucureşti.

Tot în cadrul centrului, pacienţii cu istoric familial de cancer au posibilitatea de a depista posibile predispoziţii pentru boli oncologice, prin efectuarea unei analize genomice. Astfel se poate identifica din timp riscul dezvoltării unui tip de cancer şi se pot lua măsurile preventive necesare.

Wiener Privatklinik atrage anual un număr semnificativ de pacienţi internaţionali, în special din Estul Europei, Rusia, Ukraina dar şi din ţările din Orientul Apropiat. Pacienţii români reprezintă 20% din totalul pacienţilor străini trataţi în cadrul spitalului, fiind a doua naţionalitate că pondere, după cei din Federaţia Rusă.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.