„Ar trebui să ne stabilizam pe aici". Bursa de la Bucureşti are acum minus 3,4% după ce, în primele minute, vânzările agresive au coborât indicele BET cu 4,6%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 05 august 2024 50 afişări

„Ar trebui să ne stabilizam pe aici". Bursa de la Bucureşti are acum minus 3,4% după ce, în primele minute, vânzările agresive au coborât indicele BET cu 4,6%

Cu 3,4% se deprecia indicele BET – de referinţă pentru Bursa de Valori Bucureşti – la aproximativ o oră de la startul şedinţei de tranzacţionare de luni, 5 august, arată datele bvb.ro.

„Ar trebui să ne stabilizam pe aici”, spune Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare al casei de brokeraj Goldring, pentru ZF.

Cu scăderea sus menţionată, indicele ajungea la 17.797 de puncte. La un moment dat, BET era pe minus cu 4,6%, la 17.577 puncte, dinamica venind pe un fundal roşu la nivel global, din Japonia până pe Wall Street.

Aproape 60 de milioane de lei însumau tranzacţiile de la BVB în prima oră de tranzacţionare de astăzi, cele mai lichide acţiuni fiind Banca Transilvania, Hidroelectrica şi OMV Petrom.

Câteva scăderi notabile includ Antibiotice Iaşi (-12%),  Altur (-9%),  Carbochim (-8%), MedLife (-7%),  TeraPlast (-6,5%), Simtel (-6,4%), Aquila (-6,2%) şi Transelectrica (-6%).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.