ARHIVA SECRETĂ a francmasoneriei britanice: Cum a fost muşamalizată ancheta scufundării Titanicului. Ce personalităţi au făcut parte din această organizaţie - FOTO, VIDEO

Autor: Raluca Bădoiu Postat la 23 noiembrie 2015 372 afişări

Potrivit unei arhive secrete care urmează să fie făcută publică, ancheta privind scufundarea Titanicului, în 1912, a fost viciată prin exercitarea influenţei de către elita Francmasoneriei mondiale, astfel încât persoane protejate de acestă grupare să fie declarate nevinovate, informează Daily Mail.

Potrivit sursei citate, oamenii din vârful piramidei francmasonice ar fi ascuns de-a lungul timpului dovezi legate de scufundarea celebrului vas Titanic.

Ancheta din 1912, care trebuia să găsească adevăraţii vinovaţi pentru tragedia care a costat 1.500 de vieţi, a exonerat majoritatea persoanelor importante care au fost implicate, inclusiv proprietarii navei de lux, precum şi căpitanul. 

Publicarea unei arhive secrete a francmasonilor - ce conţine două milioane de nume de membri din 1733 până în 1923 - relevă amploarea implicării masonice în societatea britanică. Arhiva conţine nume de mari autori, conducători de stat,  judecători, personalităţi militare şi episcopi. Experţii cred că această arhivă ar putea conduce la o re-examinare a ultimilor 200 de ani din istoria britanică, dezvăluind scara de influenţă masonică din toate nivelurile societăţii britanice.

Înregistrările urmează să fie publicate online de serviciul de genealogie Ancestry.

În timp ce conexiunile masonice ale lui Sir Winston Churchill, Oscar Wilde, Lord Kitchener, Rudyard Kipling si Edward VIII sunt cunoscute, înregistrările oferă prima imagine cuprinzătoare a întregii Francmasonerii din ultimii 200 de ani. 

Una dintre dezvăluirile care stau să iasă la suprafaţă cât de curând este adevăratul motiv al scufundării Titanicului. Legăturile strânse ale francmasonilor au făcut ca o sesizare a senatul SUA din acea vreme, care a vizat Consiliul Britanic de Comerţ, spunând că numărul mic de bărci de salvare de pe navă a fost stabilit greşit, să fie trecută cu vederea.

Potrivit sursei citate, ancheta care s-a desfăşurat în Marea Britanie, supravegheată de Lord Mersey, a exonerat Consiliul de Comerţ de orice vină.

Lordul Mersey însuşi a fost un francmason de top, o arată înregistrările arhivei recent publicate. El a fost iniţiat în 1881, la Northern Bar Lodge in Londra.

Un alt aspect important în derularea anchetei îl constituie prezenţa numelor a cel puţin doi dintre cei cinci evaluatori experţi în cadrul investigaţiei - John Harvard Biles, un specialist în arhitectură navală, şi Edward Chaston, evaluatorul inginer - aceştia fiind, deasemenea, găsiţi în arhiva masonică. Chiar si  Edward Smith, căpitanul navei Titanic a fost mason. 

Lordul Pirrie, care a fost nu numai preşedinte al şantierului naval Harland and Wolff din Belfast, care a construit Titanicul, dar şi  unul dintre directorii societăţii mamă White Star, apare şi el pe lista francmasonilor.

"Ancheta Titanicului care s-a desfăşurat în Marea Britanie a anului 1912 a fost acum  catalogată drept - lapte de var, pentru că i-a exonerat pe majoritatea celor implicaţi. Doar trei pasageri au fost intervievaţi, iar ei au fost toţi de la prima clasă", a declarat procurorul britanic Nic Compton.

Arhiva scoate la suprafaţă şi alte mistere ale secolului trecut. Una dintre ipoteze este aceea că Jack Spintecătorul ar fi fost un francmason, şi identitatea sa a fost protejată de colegii săi. Bruce Robinson, directorul şi scenaristul filmului cult "Withnail şi eu", susţine că adevăratul Jack a fost un om pe nume Michael Maybrick. Robinson susţine că toate crimele Spintecătorului au purtat pecetea unui ritual masonic, citând simbolul unui compas sculptat pe faţa unora dintre victimele celebrului asasin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
titanic,
dovezi,
masonerie,
arhiva,
nume,
secrete,
ancheta,
/actualitate/arhiva-secreta-a-francmasoneriei-britanice-cum-a-fost-musamalizata-ancheta-scufundarii-titanicului-ce-personalitati-au-facut-parte-din-aceasta-organizatie-foto-video-14896290
14896290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.